Liselotte anordnar stickcaféer för de som vill lära sig eller utveckla sig inom stickandet.På Ateljé Momalla hittar du garner av fin kvalitet till låga priser och personlig maskinbrodyr till barnen, farmor eller den idrottsintresserade. Eller varför inte välja mellan en kvarts miljon olika maskinbrodyrmärken.
Liselotte Hallman som äger Ateljé Momalla anordnar även stickcaféer för nybörjaren, den vana eller bara den som vill utbyta tips och idéer med varandra.
Utöver det lagar Liselotte också smågrejer, lägger upp byxor och maskinbroderar allt man kan tänka sig. Ge bort ett handduksset med maskinbroderade initialer på eller en tröja med favoritdjuret. Endast fantasin sätter gränser! Liselotte syr också dockkläder och har börjat sy hundtäcken och hundhalsband, hundhalsbanden broderar hon även på.
Ateljé Momalla flyttade till den nya lokalen i juni 2011 och innan dess låg det på Lantmannagatan. Företaget har funnits i 4 år, men innan Liselotte startade det sysslade hon med något helt annat.
– Tidigare jobbade jag som truckförare på Malaco i Malmö, berättar Liselotte. Jag tröttnade på det och sadlade om helt. Idag trivs jag jättebra med att driva Ateljé Momalla, och att sticka och virka har varit ett intresse sedan jag var liten flicka.
Ateljé Momalla får in garner från leverantörer som, Svarta fåret, Permin och Sandnes. Snart kommer det fler vårnyheter i garnsortimentet.
– Mitt mål är att hålla priserna nere, berättar Liselotte.
Stickboomen har gjort att det har blivit populärt att sticka och virka igen, även i yngre åldrar. Det är många som vill lära sig att göra sina egna kläder.
På tisdagar mellan 14.00- 16.00 och torsdagar mellan 18.00- 21.00 är stickcaféet öppet för alla som är intresserade. Det rekommenderas att intresserade anmäler sig innan eftersom det finns ett begränsat antal platser. Låt inspirationen och idéerna flöda på stickcaféet och dela med dig av kunskap om stickning och virkning till alla som är där.
Liselotte Hallman hälsar alla varmt välkomna till Ateljé Momalla mitt i Tyringe.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelGlädje – Respekt – Ödmjukhet – Harmoni
Nästa artikelHälsoOasen växer igen