Fondvägg i duschen är snyggt och ger liv åt badrummet.Jessica i en av badrumsmiljöerna.

Efter att kakel- och badrumsleverantörena inte höll vad som lovats, tröttnade Jörgen som har företaget Rinkaby Bygg & Kakel. Idén att starta en egen butik föddes, och letandet efter en bra lokal började. Nu har portarna öppnats på Sävvägen på Härlöv för Kakelbutiken i Kristianstad. Hit är man välkommen både som företagare och privatperson.
I de rymliga lokalerna finns det idag 11 montrar att inspireras av. Svenska kakel har en egen del av butiken där man ser deras sortiment och längs en långsidan ser man delar av Bricmates sortiment. Det finns mycket att välja på och till sin hjälp för att finna rätt kakel, kan man rita upp sitt badrum i 3D för att lättare se hur det kommer att bli när det är färdigt.
– Här finns kaffe och plats att sitta ner för att i lugn och ro fundera och titta på det som vi erbjuder, säger Jessica. För det är inte bara kakel och klinker som Kakelbutiken står för.
– Vi erbjuder totalentreprenad, där vi ordnar allt från arbete till blandare i vasken, förklarar Jörgen.
Trenderna för tillfället är bl.a. stora vita plattor, och i badrummet är det trendigt med fondväggar i duschutrymmet, enligt Jörgen och Jessica. Under hösten kommer utställ ingen att besökas av leverantörer och inspirationskvällar kommer att hållas. För företagare hålls utbildning i sättning av tätskikt. Och Jörgen och Jessica garanterar korta leveranser.
– Det är grunden till att vi startade, så det är inget vi kommer att tulla på, säger Jörgen bestämt.
I utställningen finns även en badtunna.
– Det var så allt började för länge sedan. Hemma i garaget gjorde jag badtunnor som hobby. Hobbyn blev att jag startade företag och fortfarande gör jag vedeldade badtunnor på beställning, säger Jörgen.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelNu är det jul igen i Tassemarksboden
Nästa artikelBågskytte är sporten som är rakt på sak