En liten del av sortimentet på Tassemarksboden med den välkända brasan i bakgrunden.Gulli och Jan Persson bakom den mysiga lilla disken.Kristianstad
Tassemarksboden finner man i Skärsnäs mellan Arkelstorp och Vilshult. Skylten vid vägen visar dig upp i skogen till ett litet grått hus med små fönster som ger en välkomnande och mysig känsla.

När man öppnar den rustika dörren möts man av en varm brasa som sprider ljus och värme i huset. Tassemarksboden är fylld av personliga hantverk, alla unika i sitt slag. Där finns presenter och produkter från olika hantverkare och Gulli Perssons tovade tomtar och figurer. Gulli Persson och Jan Persson äger och driver Tassemarksboden och Jan har byggt hela butiken.
– Ullen är grunden till Tassemarksboden, berättar Gulli. Vi säljer ullgarn, ullfigurer, fårskinn och annat ullhantverk.
Tidigare låg Tassemarksboden i lilla fryshuset i Skärsnäs på en yta av 25 kvm. I det nya huset har Tassemarksboden varit i fyra år.
Det kommer människor från hela Skåne och även andra delar av Sverige för att hitta unika hantverk i olika material, färger och former. Änglar, kuddar, gosedjur, lampor,
– Jag fick höra att vi var Bukowskis äldsta återförsäljare, berättar Jan. Vi har sålt produkter från Bukowskis sedan början av 90-talet.
Tassemarksboden förmedlar en genuin och hemtrevlig känsla och det känns som att man har kommit till tomtarnas och vättarnas hus när man stiger in genom dörren. Dofterna man möts av i Tassemarksboden är granskog och kanel. Även fast de har öppet både på sommaren och på vintern känns det som en mysig julkänsla när man är där.
Tassemarksboden har öppet inför julen från och med vecka 46, onsdag till söndag och hälsar alla välkomna.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelRecept
Nästa artikelNyöppnad Kakelbutik i Kristianstad