Karlshamn

En svag doft av rökelse möte mig när jag kliver in i studion liksom tända ljus och yogamattor på golvet. I vart och ett av de fyra hörnen står infraröda värmare vilket gör att temperaturen är lite högre än vid vanliga yogapass. Idag står tempen på sköna 28 grader.

– Välkommen till vårt Hotyoga-pass, hälsar Patricia Gloria och ler glatt. Det är lite sjukdomstider och endast tre deltagare har dykt upp.  De tar plats på sina mattor och börjar stående andas, högt och ljudligt. Andningen är en viktig del i yogan, den värmer upp kroppen och får igång flödet samtidigt som det är avstressande. Lugnt och säkert instruerar Patricia sina elever genom passet som innehåller både balans och styrkeövningar. Det är örnen, trädet, kobran och gräshoppan för att nämna några. Olika namn för olika positioner som mjukar upp, stärker och balanserar kroppen.

– Andas, andas! Sträck lite till! uppmanar Patricia. Härligt! Hon berömmer sina elever när de följer hennes instruktioner.

– Spänn magen, bygg upp styrkan, grunda benet! fortsätter hon. Det är bra att bli påmind när de står i sina positioner och det börjar bli jobbigt, det är lätt att tappa fokus då, berättar Patricia. Andningen ljuder nu ansträngt i lokalen och det är dags för liggande positioner där eleverna ska tillåta sig att slappna av. De blundar och fokuserar inåt i takt med den lugna musiken i bakgrunden.

Hotyoga/Bikramyoga är väldigt renande för kroppen och sinnet med en skön stillhet och fokus i passet.  Värmen är bra när man har led/muskelvärk och gör det lättare att komma djupare ner i de 26 positionerna. Man utgår alltid efter sin egen förmåga, vilket gör att alla kan vara med.

Ayama betyder livskraft vilket är precis det som Patricia vill ge sina yogisar!

Välkommen att prova du också!

Text & bild: Susanne Karlsson

Stående Yogaposition.

Föregående artikelHej i vintermörkret!
Nästa artikelFolkpool i Blekinge expanderar och flyttar in i nya lokaler