Karlshamn

Leif Svensson har arbetat som återförsäljare åt Folkpool sedan 2004. Han har alltid gillat att bygga och skapa saker och tycker det är väldigt kul att sälja. Att förverkliga drömmar och bygga pooler i kunders trädgårdar känns fortfarande lika roligt, berättar han.

– Det tar ca en vecka att färdigställa en nergrävd pool, om vi får vara ifred säger Leif med glimten i ögat. Det är ju en del som ska klaffa och elektriker och grävare som vi ska samköra projektet med. Han har lärt sig mycket under åren, kan varenda skruv utantill och tittar nuförtiden inte ens i instruktionsboken.

I den nya lokalen finns det plats att ha visningsobjekt av spabad, ca fyra fem stycken åt gången. Likaså kommer det att finnas kemikalier, poolstädare, poolrobot och reservdelar på hyllorna framöver.

– Just att få möjlighet att komma in i butiken, se och känna på de olika baden är väldigt uppskattat av kunderna, menar Leif som smygöppnat lite de sista veckorna. Allt är ännu inte på plats men han har redan sålt några av utställningsobjekten som varit kampanjpris på. Försäljning av spabad har ökat markant under en 10-årsperiod. Försäljningen fortsätter öka trots det oroväckandefinansiella läget i världen. Det är väl en trend att hitta välbefinnande för kropp och själ på olika sätt och just spabad höjer livskvalitén en smula, säger Leif. Själv har han ett Californian dimension one spa sedan 4 år tillbaka och han är helnöjd. Minst ett bad i veckan blir det och nu under vintern lite oftare, berättar han.

– Många tror det är dyrt att driva ett spabad men den faktiska elkostnaden ligger bara runt 300 kr/månaden oberoende vilken elleverantör man har, berättar han.

Folkpool i Blekinge är en av 33 återförsäljare i Sverige och huvudkontoret finns i Järna. De exklusiva baden kommer från USA. De har en väl inarbetad konstruktion, bra isolering för vårt kalla klimat och ett rengöringssystem som är långt fram i utvecklingen. Baden har ozonrening och UV rening utöver vanliga filter. Så det ska mycket till för att bakterier ska kunna växa och trivas om man sköter sitt bad på rätt sätt.

– Till våren när allt är klart blir det en stor invigning, berättar Leif.  Då utökar vi öppettiderna, jag kommer kunna vara mer i butiken och min kompanjon sköter poolbygget. Som det är nu har vi lite varierande öppettider men alla kunder är hjärtligt välkomna att titta in onsdag- lördag, då jag ska försöka vara på plats, avslutar Leif glatt.

Text & Bild. Susanne Karlsson

Familjen Lind fick sitt bad lagom till farsdag och är jätte nöjda med både spabadet och kontakten med Folkpool.

Leif Svensson utanför sin butik.

Föregående artikelNyhet – Värmande yoga hos Ayamayoga
Nästa artikelAsarums Golfbana