Äntligen är det dags för ljusstakarna att plockas fram så vi får lite ljus och förhoppningsvis kommer det lite snö snart också som lyser upp. För just nu är det inget roligt vissa dagar, grått och trist utomhus och så väldigt mörkt om kvällarna. Det är lätt att humöret sänks under den här årstiden. Många går in i höstdepression och tycker allt är trist, tungt och jobbigt och det flaggas för uppiggande hälsopreparat på tv och i tidningar. För att få in lite livsglädje är det bra att kicka igång livsanden och energin i kroppen genom att röra på sig.

Det finns många olika sätt att göra det på och jag tipsar gärna om dans. Det är roligt, stärkande och konditionstränande. I Ronneby har några dansanta tjejer tagit fasta på det här och startat upp Lunchdisco. Under en timme mitt på dagen sammanstrålar den som vill för att dansa och så ingår en lunchwrap i paketet. Nyfiken som jag är så var jag tvungen att testa på den här varianten. Till den här andra omgången hade två män och ett 20-tal glada kvinnor i olika åldrar sammanstrålat på kulturcentrum. Så fort musiken drog igång började alla röra på sig. Till en början lite försiktigt men allteftersom blev vi djärvare och kunde slappna av och bara ha kul. Det blev en häftig upplevelse att dansa med människor jag inte känner, möta blickar och glädjen i en gemenskap utan ord. Alla var vi där av samma anledning och varenda en såg glad ut och verkade trivas.

Det här är nästsista numret för det här året, och lagom till Lucia kommer nästa tidning i din postlåda eller finns att hämta på olika butiker där vi har tidningsställ. Tills dess önskar jag dig en härlig advent!

Susanne Karlsson

Lunchdisco i Ronneby

Föregående artikelKura skymning
Nästa artikelNyhet – Värmande yoga hos Ayamayoga