Klippkompaniet, som drivs av Linda Älmeliden, ligger i mitt i centrum. Linda tog över salongen för 11 år sedan och har numera fem anställda.

Klippkompaniets måtto är att göra staden trendigare och erbjuder sina kunder att styla sig samtidigt som de t.ex. sitter med färg i håret.

– Det finns nagellack och smink på plats och det är kul att kunna erbjuda kunden helheten, menar Linda, som också berättar att de har stamkunder som kommer varje fredag för att fixa håret så de är fina till helgen.

Nu har man också börjat sälja svenskdesignade smycken från Edblads i salongen. Linda letade med ljus och lykta efter att hitta bra och spännande smycken till bra priser att erbjuda sina kunder, och nu finns halsband, armband, örhängen och ringar, allt är i stål och håller färg och form.

Vissa av ringarna är byggbara och såklart finns det smycken för män också och även manschettknappar.

När jag är i salonger för att ta bilder är det fullt ös, glada människor som får färg på ögonbryn och fransar. Slingor görs och någon klipper sig.

Några sitter och väntar på sin tur i den sköna soffgruppen. Hit kommer kvinnor och män, unga tjejer och killar och barn såklart. Personalen är kunnig och det är en härlig stämning. Man kan boka sin klipptid på internet och från och med nästa år kan man även boka andra behandlingar över nätet men det går såklart fortfarande bra att ringa.

Klippkompaniets personal hälsar alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År.

Text & Bild: Monica Berg

De fem anställda hos klippkompaniet

Föregående artikelBorre – en dåtidens skämttecknare
Nästa artikelMiaNova – arbetar i ljuset med ljus.