I 26 år arbetade Marie Bergmann som idrottslärare innan hon sadlade om till hudterapeut.

Mia kände att det var dags att gå vidare i livet och göra något annat, hon lyssnade till sin magkänsla och funderade på att bli massör men kände att hudterapeut var det rätta. Så för

11 år sedan tog hon klivet och åkte upp till Elisabethskolan i Göteborg och utbildade sig.

Färdig hudterapeut startade hon upp sitt företag MiaNova, först hemma i villan i Ronneby men flyttade efter 6 år till de härliga lokaler som hon än idag huserar i. Flytten till centrala Ronneby blev ett lyft för verksamheten och kunderna som kommer från hela Blekinge strömmade till ännu mer och under 2012 firar MiaNova 10 års jubileum.

När jag kliver in genom dörren till kliniken möts jag av den trevliga lilla hunden Sallie. Glatt viftandes på svansen talar hon om för Mia och hennes man Klaus att de har besök. Jag känner genast att det är en liten oas mitt i stan som jag kommit till. Rofyllda färger med små tänkvärda texter fyller väggarna och det känns fräscht och välkomnande.

Kunderna erbjuds en stunds avkoppling och kan välja bland flera olika typer av behandlingar som t.ex. Ansiktsbehandlingar, vaxning, massage och nyheter som ljusakupunktur och transhealing, likaså har det investerats i en ny maskin NBE 500 som jobbar i ansiktet och på kroppen med elektromagnetiska radiovågor, en varm, behaglig och djupgående behandling.

Ljusakupunkturen utförs av maken Klaus som har en bakgrund inom Försäkringskassan där han för närvarande arbetar med unga funktionshindrade. För ett par år sedan ville även han göra något annat och utbildade sig till Qi-terapeut. Qi-terarpi eller ljusakupunktur är en smärtfri behandlingsmetod som bygger på österländsk filosofi där människan är en del av naturen. Klaus använder ett mätinstrument för att mäta kroppens flöden av livsenergi (Qi) för att ta reda på var orsaken till kroppens obalans finns. Genom att sedan tillföra energi genom akupunktur med infrarött ljus, tillförs och omfördelas den energi som redan finns och balanserar kroppens egna resurser för självläkning och stärker upp det friska i kroppen.

Behandling utan smärta – utan nålar – utan biverkning med unika effekter.

En annan nyhet är att Mia har vidareutbildat sig och blev nyligen certifierad Transhealer. Hon berättar att det är den mest kraftfulla av alla healingformer, där hon jobbar med de högsta energierna. Behandlingstiden varierar från 20-40 minuter och resultaten har hittills varit fantastiska.  ”Jag tänder stjärnorna i ögonen igen! ”Säger hon med ett leende. Hon är stolt över sitt företag och förklarar att det har varit en fantastisk resa under åren som gått, hon känner att det är viktigt att få jobba från hjärtat och inte bara se pengar i arbetet. Hon somnar varje kväll med ett leende på läpparna och ser en ”ljus” framtid framöver.

Jag tackar för ett trevligt möte och kan tillägga att jag går därifrån inspirerad och med ett leende på mina läppar.

Text och bild: Susanne Karlsson

Marie och Klas på sin klinikKlas demonstrerar sin ljusakupunktur maskin.

Föregående artikelNyhet hos Klippkompaniet, svenskdesignade smycken
Nästa artikelLions Club Sölvesborg