I November 2002 startade Niklas Wimmersjö sin egen byggfirma, efter många år som snickare. Då utgick han från hemmet där han hade sin rörelse. Idag driver Niklas företaget tillsammans med sambon Cecilia och nu utgår företaget från lokalerna på Hedgatan 1, före detta Inredningsservice i Vinslöv.
MCecilia och Niklas med övrig personal.Nyebys bilar är lätta att känna igen.Nyebys lokaler Hedgatan 1 Vinslöv.an har inrett ett snickeri och visionen är att ha en visning med inredningar, kök och badrum.
– Att vi har ett eget snickeri, säger Niklas. Gör att vi själva snabbt kan hitta speciallösningar till kunden.
– Alla jobb är roliga men att bygga lösvirkeshus från grund till färdigt hus toppar nog, berättar Niklas och får medhåll från resten av personalen. Här sitter vi ner i lugn och ro med kunden innan byggstart och samråder så att det byggs helt efter kundens önskemål.
Niklas hyr även ut delar av lokalerna till företag som alla har samröre med bygg. Här kan alla dra nytta av deras kompetenser vilket gör att man kan få en totallösning från ett och samma ställe.
Nyeby Bygg, som alltså i år firar 10 år som företag, sysselsätter idag sju personer och verkar lokalt med jobb mest i Hässleholms och Kristianstads kommun.
– Allra mest i Vinslöv såklart säger Niklas.
Nyeby Byggs firmabilar är lätta att känna igen. Alla har samma silverfärg och företagets logotype samt deras utbud: Kundanpassade villor, måttbeställda inredningar, kakel klinker badrum, renovering, ombyggnad.
Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelNaturens skönheter blir fångade på bild
Nästa artikelEtt brinnande 100-års jubileum på Hässleholms museum