nya-hemtjänsten

Med placering i Åhus finns sedan 1:e mars i år Nya Hemtjänsten Syd AB som erbjuder omvårdnad och service i området Åhus/Yngsjö och i centrala Kristianstad erbjuds service såsom städ,inköp och tvätt.

Här jobbar mellan 10-15 personer och det är glad personal vi träffar här. När det gäller det fria valet i Kristianstads kommun innebär det att du som har hemtjänst kan välja att få insatser utförda av kommunen eller av vård- och serviceföretag, som blivit godkända av kommunen. Du har alltid möjlighet att byta utförare. Alla val och omval sker via din biståndshandläggare och din hemtjänstavgift är densamma oavsett om du väljer kommunens hemtjänst eller något företag.

Det är kommunen som skickar faktura på avgiften oavsett vem som utför hemtjänsten. Det kostar heller inget att byta. Det som är viktigt för oss här på Nya Hemtjänsten är att så långt det är möjligt kommer samma person till kunden ,att våra kunder själva får välja när vi ska komma och hur insatserna ska utföras. Vi försöker tänka steget längre i Nya Hemtjänsten. Är en glödlampa trasig hos en kund, så byter vi den. Vi vet att dålig belysning kan resultera i en fallolycka.

Dessutom tror vi på att göra vardagen lite roligare. Vi bjuder våra kunder på olika aktiviteter. Vi har tidigare varit på Kaffestugan Annorlunda, haft en trevlig träff med underhållning av trubadur. Närmast kommande planer på aktiviteter är en ”spa-eftermiddag”, testa spelet Wii och luciafirande.

text & bild Uffe Jönsson

Föregående artikelJaffa Blommor – En personlig Interflorabutik
Nästa artikelSnart skriver vi 2011 i dagböckerna och lägger ett helt år bakom oss….