Fjälkinge
Ur något ont, kommer det alltid något gott – är ett ordspråk som slår mig när jag tittar in i nya A-Livs i Fjälkinge. Det är snart över ett år sedan byns affär eldhärjades och totalförstördes. Nu står en ny byggnad på plats, och den 15 maj är det dags för invigning.
Ägaren Dennis Andersson tar emot mig och visar runt i mig. Affären har idag en helt ny planlösning. Entrén är vänd mot rondellen i Fjälkinge. Det var ett önskemål från Kristianstad Kommun. Rondellen är nya centrumplatsen för byn.

Caféverksamhet
En nyhet när man kommer in i nya A-Livs är en cafédel. Det är Brödboden som kommer öppna en filial vid entrén. Öppettiderna kommer utökas och med tanke på Brödbodens önskemål om att servera frukostbuffé, kommer nya A-Livs öppna redan kl. 07.00 på morgonen. Butiken kommer stänga kl. 20.00 alla dagar. Dennis tar mig vidare till charken och det nybyggda köket, där man kommer göra en satsning på färdiga rätter.

Stort intresse
Dennis ser fram mot nyöppningen. Kyldiskar och varuhyllor är uppmärkta. I dagarna väntas första varuleveransen. Det blir kem- och hushållsartiklar. Intresset runt nyöppningen är stort. Den 15 mars hade man öppet hus och över 600 personer besökte och fick en rundvandring i nya A-Livs.

INFO-Bladet önskar Dennis med personal ett stort lycka till med nya affären i Fjälkinge!

Text & Bild: Christoffer Lundin

Föregående artikelThe Fooo och Nause öppnar Östersjöfestivalen 2014
Nästa artikelHos Städ Glädje AB hittade Shukrije rätt