Kristianstad
Tack vare arbetsmarknadsutbildningen hos Eductus i Kristianstad fick Shukrije ett efterlängtat jobb. Efter att ha varit hemma i tre år är hon ivrig att ge sig i kast med arbetet och hon trivs fantastiskt bra på sin arbetsplats.
Cecilia Öhman startade sitt företag Städ Glädje AB hösten 2012 och hon har varit i branschen mer eller mindre sedan hon har 14 år gammal då hennes mamma startade sitt företag ILS AB.

I sitt företag tog hon emot Shukrije på praktik och såg direkt hennes potential.
– Jag kräver hög kvalité av mig själv och av mina anställda, säger Cecilia. Efter att ha lärt över 50 personer att städa genom åren vet jag av erfarenhet att endast ca 10% håller den kvalité som jag eftersträvar. Shukrije har fått en bra utbildning med bra baskunskaper om medel och redskap, och vi märker att hon har utvecklats mycket under sin praktik hos oss. Med rätt medel men fel kunskap eller fel medel med rätt kunskap blir inte utförandet optimalt. Det måste gå hand i hand.

Eductus erbjuder arbetsmarknadsutbildningar med fokus på olika serviceyrken. Grundutbildningen koncentrerar sig på service och värdskap, och följs upp med olika fördjupningsutbildningar. Dessa är bland annat Besöksnäring, Handel och Butik, Callcenter och Support, samt Städ och Hushållsnära tjänster. Målet med utbildningen är att öka deltagarnas anställningsbarhet och göra dem attraktiva på arbetsmarknaden.
– Det bästa med utbildningen och praktiken är att jag fått lära mig om städprodukterna och öva mig i svenska, ler Shukrije. Jag trivs verkligen med att jobba hos Städ Glädje, det gör mig gladast i hela världen!

– Städ Glädje står för hög kvalitet och god service, berättar Cecilia. Shukrije håller hög standard på sitt arbete som alla våra medarbetare, och vi sätter alltid kunden i främsta rummet.
Arbetsmarknadsutbildningarna hos Eductus har fokus på den individuella deltagarens möjligheter och förmågor. Nya kurser startas ungefär var tredje vecka, med allt från sju till 20 deltagare i olika åldrar. Inom kort ska Eductus även starta utbildningarna i Hässleholm, och hoppas på ännu fler framgångssagor som Shukrijes och Cecilias på Städ Glädje AB.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelNya A-Livs – Stället som ska lyfta byn igen
Nästa artikelFjälkingegrillen mot nya burgarmål