Karlshamn
The Fooo och dj duon Nause är affischnamnen inför den stora torgkonserten på onsdagen under Östersjöfestivalen. Den 16 juli ska dessa två band få hela torget att dansa.
Den 27 mars avslöjade Conny Nilsson, från Karlshamns kommun, och Sven-Erik Olsson, från Enduo AB, vilka artister som gästar Östersjöfestivalen till sommaren.
– Vi vill hela tiden utveckla Östersjöfestivalen. 2005 chockade vi publiken genom att sätta upp musikalen ”Grease”, vilket blev en stor succé, berättar Conny.
Det här året satsar man på den yngre publiken och deras föräldrar. Man har även valt att sänka biljettpriset till 150 kronor och förberedelserna är i full gång.
– Vi kommer att ha en fantastisk ljus-show och vi tror att hela torget kommer att dansa. Det blir en riktig folkfest, säger Sven-Erik.

Dj duon Nause slog igenom med singeln ”Made Of” som sålde trippel platina. Deras uppföljare ”Hungry Hearts” hamnade i topp på Spotifys topplista, sålde dubbel platina och nominerades till både en Grammis och en P3 Guld. Musikvideon till ”Hungry Hearts” har över 2 miljoner visningar och hamnade på första plats på Englands största klubblista.

Det svenska bandet The Fooo består av fyra killar födda 1997 samt 1998. De har alla dansat på prestigefyllda dansinstitut sedan barnsben. Deras första uppträdande tillsammans var inför 48 000 i publiken och det var som förband till Justin Bieber.

The Fooo och Nause gästas av bland annat Marlena Ernman och Robert Wells. Onsdagskvällen och festivalveckan kommer att bjuda på många överraskningar så missa inte årets Östersjöfestival.

Biljetterna till konsertkvällen släpps den 22 april.

Text: Sarah Petersson
Bild: Privat

Föregående artikelMed känslor från den svunna tiden
Nästa artikelNya A-Livs – Stället som ska lyfta byn igen