Kristianstad
Den 13:e januari var det debut för Musikskolans största och nyaste orkester, KLEO – Kristianstad Lärar- & ElevOrkester. Välbekanta toner och duktiga musikanter fick fart på publiken.

Det var 40 stycken elever och 15 stycken lärare som tog plats på stora scenen i konserthuset. På premiärkonserten var det gratis inträde och publiken fyllde snabbt bänkarna.

Konferenciererna Helena Hagström och Emma Isaksson presenterade KLEO, som startades hösten 2013 och som nu har arbetat ihop en repertoar bestående av klassisk musik, musikal, film- och populärmusik.

Konserten inleddes med John Williams Great Movie Adventures, som börjar med de välbekanta tonerna från inledningsmusiken till Star Wars. Det är en riktig härlig upplevelse att höra levande musik spelas på fioler, klarinetter, tvärflöjter, harpor och alla andra instrument som fanns på scenen.

Musikerna är otroligt duktiga, inte minst när de får sällskap på scenen av körerna Da Capo, La Musica och Camerata Yay. Tillsammans framförde de bland annat julsångerna Gläd dig du värld och Betlehem.
Några medlemmar ur musikalensemblen Flash bjöd också på ett smakprov ur sin kommande uppsättning En Blodig Affär, som är deras tolkning på Little Shop of Horrors. Genom åren har eleverna som går Musikskolans musikalkurs bland annat framfört Footloose, 2012, och Hairspary,  2013.

Konserten fortsatte med välkända favoriter från bland annat ABBA och kungen av pop, Michael Jacksson. Orkestern gjorde även en medryckande och minnesvärd hyllning till just Michael Jacksson och Gloria Estefan, innan de avslutade tillsammans med körerna och framförde sången Jag är din bäste vän, ur filmen Toy Story.

Det var med värme i hjärtat publiken lämnade konserthuset och vi ser fram emot att höra fler framträden från Musikskolans KLEO.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelInred med elegans och stil
Nästa artikelNy optiker i Asarum