Närodlat ligger i tiden. Kolla in vilka godsaker Tomas kan erbjuda från lokala leverantörer. Tomas har redan nu stora planer för Lantboden  i Torarp, håll ögonen öppna.

Torarp
Tomas Hågbäck har många år av försäljning bakom sig. Nu har han tagit saken till sin yttersta spets och öppnat sin egen lantbod där han säljer närproducerade grönsaker, frukt och blommor.
– Jag har jobbat inom trädgårdsbranschen i 25 år så nu är det dags att röra om lite, låta mina gamla kunder bli mina leverantörer istället, skrattar Tomas. En bidragande orsak till min vändning är att jag fick problem med ögonen och inte får köra bil längre.
Den 18 juni öppnade Tomas Lantboden i Torarp och välkomnade nyfikna kunder till sin gemytliga och egendesignade butik, som ligger omgiven av Torarps vackra natur. Tomas har utfört alla byggarbeten själv med hjälp av behöriga installatörer där det fodras.
– Det har varit mycket folk här, säger Tomas. Trots att jag öppnade senare än vad som var planerat.
I själva butiken har Tomas grönsaker, frukt, blommor, bär och ägg, allt från lokala leverantörer. Sortimentet kommer han att utöka beroende på säsong och efterfrågan.
– Jag försöker att transportera produkterna så kort sträcka som möjligt men det är inte alltid det går. Den leverantör som finns längst bort finns i Bjäraryd, berättar Tomas.
Tomas äger marken som han byggt sin lantbod på och den mark som ännu står orörd kommer bli odlingsyta i framtiden. Tomas förklarar att han har planer på att odla egna blommor så småningom, och mer närproducerat än så kan det knappast bli.
Tomas har även tagit sikte mot Smakfestivalen till hösten. Förra året deltog han med egengjord äppelmust och sannolikheten är stor att han finns på plats i år igen.
INFO-Bladet önskar Tomas stort lycka till!

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelAstrid Lindgrens berättelser får nytt liv i sommar
Nästa artikelDen perfekta starten på sommarlovet