Det glada tjejgänget består av Alma Älmeliden, Sandra Sunesson, Linn Wahlfreid Wikingsson, Amy Johnsson, Meja Berghall och Lovisa Wahlfreid Wikingsson. Vill man inte bada i den uppvärmda poolen  finns en rad andra saker att roa sig med.

Asarum
Sjunde upplagan av sommarens kollo på Sörgården är igång. Under tre veckor kommer 32 barn att få ta del av spännande och roliga tävlingar och aktiviteter.
Mitt ute i den idylliska skogen norr om Asarum hittar man den gömda pärlan, nämligen Sörgården. Den lilla verksamheten utgörs av några små, röda hus med vita knutar, fantastisk natur, närhet till vattnet och såklart den mycket omtyckta poolen.
Det är fritidsgårdarna i Karlshamns kommun som ligger som grund för Sörgårdens sommarkollo. Kolloveckorna är varmt uppskattade och många av deltagarna återkommer år efter år. Det gör även fritidsledarna i den mån de kan. Peter Parnfelt är en av de lyckligt lottade som är med på sommarkollot för femte året på rad.
– Det är givande och få umgås med barn och ungdomar under andra förhållanden än när de kommer till fritidsgården efter skolan. Här ute finns ingen täckning för mobilen eller datorn så här får de leva ett helt annat liv, säger Peter.
Vad som händer under kolloveckorna är mycket väderberoende. Det finns alltid tillgång till att bada i poolen eller ta en kanottur på sjön Sörgölen. Vill man inte göra det så kan man locka fram kreativiteten i pysseltältet, baka en kaka eller laga god mat.
– Det är väldigt roligt och lyxigt att ha tillgång till pool. Där har vi badat mycket, säger Linn Wahlfreid Wikingsson, 12 år.
– Vi har också kastat vatten på killarna och tjejerna vann såklart, berättar Meja Berghall, 11 år.
För Sandra Sunesson är det andra året på sommarkollo medan de andra tjejerna provar på det för första gången. De är väldigt uppspelta och fulla av energi inför sommarens kolloveckor.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelNy lantbod i Torarp
Nästa artikelKarlshamns egen världsmästare i Counter Strike