Följ med Skorpan och Jonatan till Nangijala.

Karlshamn
För åttonde året i rad överraskar Sandelius kultur & nöje genom att lyfta upp våra älskade berättelser till skyarna. Den här sommaren är det den gripande berättelsen om Bröderna Lejonhjärta som står i rampljuset på Skottbergska gården.
– Vi har gått igenom många av Astrid Lindgrens berättelse under åren vi har gjort de här sommarföreställningarna. Anledningen till att vi valde just Astrid Lindgren var att hennes berättelser tilltalar såväl barn som vuxna, förklarar regissören Mats Sandelius.
Det är ungefär 25 personer som arbetar med att få allting färdigt inför premiären. Den största fokusen hamnar såklart på att alla ska känna igen berättelsen men vi måste också hitta egna fantasifulla sätt att berätta, vi ska bland annat förflytta oss från jorden till Nangijala och vidare ner i Katlagrottan. Det är mycket musik och i föreställningen vilket är och brukar vara ett kännetecken för Sandelius Kultur och Nöjes produktion.
– Bröderna Lejonhjärta är en gripande men också sorglig och hemsk berättelse. Vi rekommenderar inte att barn under sex år ser den här, berättar Mats. Den innehåller en hel del skrämmande och hemska vidunder så som Katla.
Därefter kommer föreställningen ”Spanska Flugan – I synden och punschens stad Carlshamn 1914” spelas och den har premiär den 15 augusti.
Det är en historia om punschfabrikör Ludvig von Klinker och hans sedlighetsfanatiska fru och deras giftaslystna dotter. Hade inte punsch-fabrikörn gjort sitt snedsteg för 25 år sedan tillsammans med dansösen
”Spanska flugan” hade allt varit i sin ordning. Tydligen är det lilla resultatet av Ludvigs snedsteg på väg till Carlshamn.
Följ med i den gripande historien om Bröderna Lejonhjärta på Skottbergska gården eller gå på en härlig skrattfest om ”Spanska flugan” i anrika Bellevue-parken.

Text: Sarah Petersson
Bild: Anders Olsson

Föregående artikelEn oas för både kropp och själ
Nästa artikelNy lantbod i Torarp