Bild1-webbKarlshamn
Fredagen den 6 maj bjöd Karlshamns museum in till boksläpp. Det var den ca fyra kilo tunga boken om Alice Tegnérs liv som fick se solljuset.
Tomas Brundin har jobbat med boken i tio år. Till sin hjälp har han haft Inga Rydberg som har hjälp honom att skriva rent alla Alice Tegnérs brev och korrekturläsa alla sidorna.
– Det har varit mycket jobb men nu är boken äntligen här, säger Inga.

På invigningen, som hölls på Karlshamns museum, var det en riktig fest. Representanter från Karlshamns musikskola var på plats och spelade. Omkring 70 personer besökta boksläppet och alla gick därifrån med ett leende på läpparna. Trots att boken väger nästan fyra kilo var det många som köpte ett exemplar med sig hem.
– Det var himla roligt att se så många nyfikna besökare, alla lika glada, berättar Inga. De som köpte boken har mycket intressant läsning framför sig.

Som alla vet är Alice Tegnér känd i hela vårt land och hennes barnvisor sjungs ännu bland våra barn. Men det har aldrig funnits någon riktig biografi om henne. Nu har alla hennes dagböcker och brev, som bevarats, lästs igenom och sammanställts i den här boken.

Förutom sina 683 sidor innehåller boken även en CD-skiva med samtliga av Alice Tegnérs dagböcker och 1602 av hennes brev.
Biografin om Alice Tegnér finns att köpa i bokhandeln eller hos Karlshamns museum.

Text: Sarah Petersson
Bild: Privat

Föregående artikelVinslövs IF är ungdomens klubb
Nästa artikelLägg dina fötter vara i våra händer