Bild1-webbSölvesborg
Fötterna bär oss dagligen genom livet och de tvingas utstå mycket påfrestning längs vägen. Visst förtjänar fötterna en stunds välgörande fotterapi?
Första tisdagen i maj infaller Fothälsodagen och det här året blev det den 6 maj. INFO-Bladet träffade tre fotterapeuter som gick runt i Sölvesborg och pratade med människor om deras fötter.
– Vi har träffat en massa trevliga människor under dagen, säger Kristina Olsson.
– Vi har även skickat med dem en påse med smått och gott i. Bland annat kräm till fötterna och lite information, fyller Pernilla Berntsson i.

Det är många som inte vet att alla kan gå till en fotterapeut. De som arbetar med fothälsa har ständiga utbildningar inom olika problemområden så som nagelsjukdomar, personer med diabetes och Psoriasis. En behandling hos en fotterapeut gör hårda fötter mjuka och lena igen. Trötta och ömma fötter blir full av liv. Fötter med problem som t.ex. nagelsvamp m.m. blir fria från sina bekymmer.
– Det är allt för många som filar sina fötter. Det är inte bra. Man tror att man ska fila ner den hårda ytan på hälen men det resulterar i att foten tror att huden är sönder och bygger upp ny, hård hud för att skydda sig, säger Kristina.
– Istället ska man välja att smörja sina fötter. Man kan gå till sin fotterapeut och köpa en bra salva att smörja fötterna med, utan att behöva göra en behandling, berättar Monia Larsson.

Fottips
Fila inte fötterna. Om det verkligen är tvunget så använd en svag fil och gör det max en gång i veckan.
Smörj fötterna och ge dem en daglig översyn.
Bra inlägg i skorna förebygger man framtida fotproblem.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelNy bok om Alice Tegnér släpps
Nästa artikelBK Ore är brottningens mecka