Klockan ringer när man kliver in genom dörren. Från bakom disken möts man genast av Hanaa Muhammads varma leende. Det är Hanaa, tillsammans med sin make, som står bakom Nurs Livs, en nyöppnad butik på Ågatan 39 som säljer läckerheter från Asien och Mellanöstern.

Den lilla butiken, som är döpt efter Hanaas son Nur, visar sig med en gång vara större än vad man först tror. I de tre rummen finns det både hyllor och frysboxar som svämmar över av intressant varor. Där finns basvaror så som ris och pasta, men även en uppsjö av olika bönor, linser och couscous. På en hylla finns det fyrkantiga förpackningar med speciellt arabiskt te, på en annan trängs kryddpåsar med varandra.

I en av frysdiskarna finns det fisk, allt från en stor fisk som Hanaa berättar används mycket i irakisk matlagning, men även fiskar från thailand och andra delar av Asien. I en annan frysdisk finns det irakiskt bröd, och i en tredje en uppsjö av olika sorters halalslaktat kött.

Hanaa MuhammadHär i Bromölla kan vi muslimer inte handla på Lidl eller Ica, därför erbjuder vi ett alternativ, säger Hanaa och visar fram både korv och köttbitar ur frysdisken.

Nurs Livs har inte bara utländska varor i sitt sortiment. I kylskåpen finns det både fanta och cocacola, vid sidan om iste, mjölk och en libanesisk energidryck med spännande etikett. I ett av kylskåpen är till och med vigt åt grekiska och turkiska varor som yoghurt och fetaost. Självklart finns där även en hel vägg som är tillägnad godis och choklad.

– Jag vill att det ska finnas något för alla, säger Hanaa och ler.

Och det gör det verkligen.

Text: Petra Horning, Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelVi tar bort alger, mossa och lav på ditt hus!
Nästa artikelNäringslivsnytt Januari 2012