Jennie Andreasson och Monica Ljungberg är nyinflyttade i Friskhuset på KyrkogatanMonica Ljungberg driver företaget Inspiration till Hälsa. 1995 startade Monica upp i Kristianstad och har nu öppnat en filial i Friskhuset i Karlshamn.

Monica erbjuder alternativ medicin som Homeopati där man försöker finna grundorsak till olika problem som magbesvär, huvudvärk, återkommande infektioner och man behandlar hudproblem och klimakteriebesvär.

Monica är specialiserad på kvinnans olika processer från tidig ålder till äldre, t ex som PMS, torra slemhinnor, urinvägsproblem, nedstämdhet, oro, stress och ångest. Monica berättar att barn och ungdomar svara bra på homeopatisk behandling och hon jobbar mycket med koncentrationssvårigheter.

En homeopatisk behandling syftar till att återställa balansen i din kropp och själ.  Med hjälp av samtal och ögondiagnostik finner man homeopatiska läkemedel, vilket hjälper kroppen att sätta igång sin självläkning. Inspiration till Hälsa erbjuder dig också kostrådgivning och handledning inom fysiska, psykiska och själsliga områden.

Jennie Andreasson är också nyinflyttad i Friskhuset med sitt företag Manda Yama Life Center. Jennie är utbildad friskvårdskonsult och jobbar med hälsokonsultation vilket innebär att hon tittar utifrån egna individens genetiska anlag, hon tittar också på levnadsvanor, hur man äter, sover och jobbsituationen och sen görs en sammanställning.

Man får en egenvårds råd som baseras på din kroppstyp och på den aktuella livssituationen, detta gör att man kommer att återfå sin balans i kroppen. Ni som har problem med trötthet, stress, dåliga levnadsvanor kan kontakta Jennie Andreasson, med hjälp av den unika pulsavläsnings programmet Alfa kan man avläsa viktiga hälsoparametrar.

Både Monica och Jennie säger att målet är att hjälpa klienter att hitta sina egna resurser och styrka för självläkning.

Text & Bild: Monica Berg

Föregående artikelTummetott föräldrakooperativ – en alternativ förskola
Nästa artikelHeinz startade VVS-firma i Backaryd