bild-cmykKarlshamn
Karlshamn har med full kraft börjat rusta för julen. Girlangerna pryder gågatorna med all sin glans. Butikerna är fyllda med juldekorationer och tindrade stjärnor, och på torget har det rests en stor ståtlig gran. Det känns att julen är på intågande.
Karlshamns Kommun och dess Gatu- och Parkförvaltning ser gärna att den ståtliga granen på torget i Karlshamns kärna ska komma från någonstans i Blekinge. Inte för stor, för gles, för liten eller för smal. Det är många kriterier som måste fyllas. Den perfekta julgranen ska det vara, precis som hemma.

Julbelysningen genom staden har under de senaste åren utökats med dekorationer och ljusprydnader. Blandad annat har man bättrat på girlangerna som hänger över de stora gatorna i centrum. Man har även satt upp slingor och ljusgestalter i vältrafikerade rondeller för invånarnas trevnad. För vem gillar inte lite ljus i mörka december?

Julskyltningen i Karlshamn ägde rum dem 30/11 och även då den årliga Tomteparaden. Den bjöd på sång och musik på torget. Årets Luciakandidater presenterades i all sin skönhet. Där fanns även stånd och bodar där man kunde köpa lotter, korv och så klart lite glögg att värma sig med. Självklart erbjöds det också dans kring granen.

Denna söndag är startskottet för en väldigt intensiv handelsperiod. Affärerna är så klart rustade för detta med både längre och extra öppettider. Allt för att klapparna ska hinnas med att inhandlas. Sedan tre år tillbaka har Karlshamns Centrumförening, i samarbete med Karlshamns Kommun och Blekinge Läns Tidning, haft en utmärkelse som de kallas för ”Karlshamns Julängel”.

Här kan man nominera någon som man känner har gjort något viktig för någon annan, och är en god och bra förebild. En vardagsängel helt enkelt. Det är kommuninvånarna som får lämna förslag på kandidater. De nominerade presenteras sedan den 7 och 14 december i samband med JulKul på torget i Karlshamn.

Vinnaren presenteras den 21/12 och även detta på torget. Det finns en hel del att njuta av i dessa juletider. Man får helt enkelt försöka lägga stressen och måsten åt sidan och bara njuta lite. Om inte allt hinns med, ja, då kommer julen ändå…

Text & Bild: Johanna Andersson

Föregående artikelHandla familjeklappen hos Holje Digital
Nästa artikelAsarums Motorsällskap firar 65-årsjubileum