Bild1-cmyk Bild2-cmykAsarum
Den 22 november var det 65 år sedan en grupp av motorintresserade beslöt sig för att bilda Asarums Motorsällskap, den första klubben av sitt slag i västra Blekinge.

Klubben skapades tack vare ett stort intresse för motorcyklar, och klubbens första stora projekt blev således att bygga en speedwaybana. Första tävlingen ägde rum tre år efter skapandet av klubben med 4000 åskådare på plats, ett gensvar som visade att intresse fanns och sporrade föreningen vidare i sin utveckling.

Efter cirka 10 år med fokus på motorcyklar sattes ett nytt fokus på bilar och bilsport. Asarums MS har haft tävlande inom de flesta tävlingsgrenar som finns inom bilsport, och arrangerade även ett tag DM- samt SM- tävlingar med radiostyrda bilar. Idag återfinns majoriteten av de aktiva medlemmarna inom folkrace eller rally, där klubben fortfarande arrangerar egna tävlingar. Även inom Historisk Racing har klubben visat upp sig, då särskilt med tävlingen vid Östersjöfestivalen.

Det här året har Svenska Bilsportsförbundet lagt stort fokus på ungdomar, både att få in nya och utveckla dem som redan finns i de olika sportgrenarna. Detta är något Asarums MS tagit tillvara på, och gav ungdomarna i klubben chansen att åka iväg på en konferens i Stockholm för att få kunskaper, motivation och inspiration. Det var något som var väldigt uppskattat.

Nästa år har klubben tre tävlingar planerade, två inom folkrace, den 17 maj samt 16 augusti, och en rallytävling den 26 september. Klubben utvecklas ständigt och tar alltid emot de som vill hjälpa till, har idéer eller på annat sätt vill stödja föreningen. Varje tisdagskväll är klubblokalen öppen för alla intresserade som vill få in en fot i motorsporten. Adress och kontaktpersoner går att återfinna på hemsidan asarumsms.com.

Föregående artikelNu är det jul igen!
Nästa artikel”Tribute” till Horace Silver!