SJocke och Johnny är supernöjda över att kunna ta emot kunder i de nybyggda lokalerna.Nybygget står klart att invigas.ölvesborg
I höstas skrev INFO-Bladet om Istaby Bilservice och hur de kämpade på med att åter bygga upp sitt livsverk som förra våren brann ner till grunden. Nu står det klart och det blir stor invigning den 6 april.

I samband med nyöppningen har Johnny Nilsson tillkommit som nyanställd reparatör och mekaniker. Han har bil/båt och entreprenörmaskiner som sin specialitet och är med sin kunnighet en stor tillgång för företaget. Johnny har ett förflutet som bilmekaniker och reparatör med fördjupad kunskap när det gäller dieselmotorer. Där är han riktigt duktig och har även kunskap inom hydrauliksidan och marina elsystem. En riktigt bra problemlösare helt enkelt. Nu kan de bredda och utöka verksamheten på ett helt annat sätt både med den nya kunskap som Johnny för med sig men även med den alldeles nybyggda verkstaden. Att åka ut och göra service och konservering av båtmotorer på vinterförvarade båtar är något de också erbjuder, likaså service och reparation på trädgårdsmaskiner i större utsträckning än tidigare.
Toppmodernt
Redan när de började planera för en nybyggnad bestämde de att göra en topp modern verkstad och har satsat på större och fler liftar och portar för att kunna ta in även husbilar och mindre lastbilar i lokalen. Tre stora hallar finns numera att tillgå och arbetet kommer att bli betydligt mer lättarbetat än den lokal de under senaste månaderna huserat i.
– Där har det varit tungjobbat, säger Jocke och skakar på huvudet. Vi är jätte tacksamma att vi fick möjlighet att hyra in oss där. Men nu kommer vi att kunna hålla en helt annan takt i arbetet och servicen ut mot kunderna. Här finns det rymd att arbeta i och med att vi har så stora hallar och allt är nytt och modernt.
En annan nyhet är att de nu ändrar från Mekonomen mekopartner till Mekonomen bilverkstad. En uppgradering som verkligen gynnar kunderna eftersom Mekonomen alltid har 3års garanti på delar och erbjuder den som har Mekonomen kort att delbetala räntefritt. En liten shop i shop är också planerad där de kommer tillhandahålla säsongsprodukter och biltillbehör.
Kungen var inbjuden
Eftersom Sveriges Konung är i länet i samband med invigningen blev även han inbjuden att närvara med sin gemål men var tvungen att tacka nej på grund av sitt fulltecknade schema.
Den 6 april blir ändå en historisk dag då Sölvesborgs näringslivschef Håkan Andersson ska klippa bandet till den nya lokalen. Alla som vill är välkomna att komma förbi mellan 11.00–15.00 då vi anlitat Lions Sölvesborg  att bjuda på fika och grillad korv.
Ett kanon erbjudande blir det även till alla besökare 10 % rabatt på hela Mekonomens reservdels sortiment för de som bokar servicereparationer under dagen.
– Vi vill passa på att tacka Alvar Jönsson på Maskin och Lack som hyrt ut lokalen till oss när vi var i stort behov likaså alla kunder, vänner och involverade entreprenörer för all stöttning under den här tiden. Tack alla! Det ska bli riktigt roligt att komma hem igen, avslutar Jocke med ett stor leende.


Text & Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelSölvesborg Energi satsar på fjärrvärme
Nästa artikelTeam Sportia i Sölvesborg nysatsar