Stefan och Sven berättar om fördelarna med fjärrvärme.lvesborg
Varför satsar Sölvesborg Energi på fjärrvärme? Den frågan fick VD Stefan Boking och Marknadschef Sven Ballovarre.

Stefan och Sven ger ett exempel på varför man bör gå över till fjärrvärme.
– Det är tryggt och bekvämt, ringa underhåll, låg investering, kostnadseffektivt och ekonomisk bra lösning.
– Idag är det vanligt att många har bubbelbadkar, men använder det sällan fullt ut för man tycker att man inte får tillräckligt med varmvatten. Om man då har fjärrvärme har man obegränsat med varmvatten.
Fjärrvärme är en klimatsmart lösning där biovärme som kommer från Nymölla Bruk har återanvänts sedan 2008. Att välja fjärrvärme bidrar till en bättre miljö och samhällsutveckling. Arbetet med den drygt sju kilometer långa fjärrvärmeledningen från Nymölla Bruk inleddes år 2007.
Vilka kan byta till fjärrvärme idag?
De som bor vid ett befintligt nät. Gå in på http://www.solvesborgenergi.se/1157 där finns mer information och en karta över områdena som erbjuder fjärrvärme.
Även de som inte bor nära det befintliga nätet bör höra av sig till Sölvesborg Energi som har som ambition att bygga ut nätet i framtiden.
För de som vill satsa på fjärrvärme har Sölvesborg Energi en nyckelfärdig lösning när man byter från nuvarande system till fjärrvärme.
Förutom fjärrvärme så är Sölvesborg Energi en stark lokal aktör som ansvarar för elnät, vatten-avloppsnät och stadsnät mm. Sölvesborg Energi har dessutom många kunder som köper el. All el som Sölvesborg Energi levererar är miljömärkt. Sven Ballovarre och Stefan Boking säger avslutningsvis att de välkomnar fler att köpa miljömärkt el av Sölvesborg Energi.

Text & Bild: Monica Berg

Föregående artikelFrån 27 år som anställd till egen företagare
Nästa artikelNu är bygget klart!