duonUnder september och oktober blir det hålligång i de mindre byarna runt omkring Skåne. Då kommer duon Thomas Håkansson och Semir Sitarevic till en by nära dig.

Turnén omfattar Björn och Bennys karrärer, från Hepstars och Hootenanny singers till Abba och musikaler. Thomas Håkansson står för manus, inspirerad av Carl Magnus Palms bok om Abba. Den en och en halv timme långa föreställningen sker med underhållning i form av prat, musik och sång om Björn och Bennys karriärer. Klassiker som Omkring tiggarn från Luossa, Klinga mina klockor, Vem ser ett barn, Kan man ha en solkatt i en bur och många fler kommer framföras av duon.

– Det är musik under 45 år så de flesta berörs av den, säger Thomas Håkansson. Jens Thiman är också med i projektet och sköter ljus och ljud samt har tillsammans med de andra spånat manus. Jens Thiman menar att de riktar sig till en grupp som media lätt missar. – Det finns fortfarande de som går ut för nöjes skull, de som väljer bort att enbart sitta framför tv:n. Byar som besöks är bland annat Djurröds loge, Göngeteatern, Kiviks bio, Bioborgen i Osby och Ingeborrarps Värdshus i Örkelljunga. Fler orter förväntas att besökas av trion. Jens Thiman är en av grundarna till Rickarums Bya Teater. Uppvuxen i Venestad utanför Kristianstad.

Gymnasieutbildning i Konst och form. Teaterteknikerutbildning på Dramatiska Institutet i Stockholm 99-00. Jobbar sedan dess på Dramaten som ljusoperatör. Thomas Håkansson är född och uppvuxen i Degeberga. Gått på Bjärnums muskalutbildning samt Kulturama i Stockholm. Numera boende i Stockholm. Semir Sitarevic är född i Bosnien och kom till Sverige som 4-åring. Gått musikklasser i Kristianstad och medlem av ett flertal orkestrar.

Föregående artikelEn mästare på natursten
Nästa artikelECO Fastighetsförmedling-Prispressaren som tänker på miljön