Vi ombesörjer levererar och monterar
Vi ombesörjer levererar och monterar

Natursten blir ett alltmer populärt material i såväl privata hem och trädgårdar som offentliga byggnader och platser. I Kristianstad finner vi en stark aktör i branschen. Marmor & Granit AB kan leverera i stort sett alla sorters stenar.

Redan 1943 startades Marmor & Granit AB, ett företag som levererar inredningsprodukter och specialprodukter över hela landet, samt löser alla typer av naturstensfrågor i närområdet. Marmor & Granit kan leverera nästan alla typer av natursten och har ett 40-tal stensorter i lager. Kunder som önskar andra sorter får i regel sina önskemål tillgodosedda inom några veckor.

I vårt stenhuggeri kan vi tillverka alla möjliga produkter efter våra kunders specifikationer. Vi tillverkar, säljer och monterar exempelvis bänkskivor för kök, badrum och fönster, men också sten för utemiljö, berättar Kurt Johansson som driver verksamheten sedan 20 år tillbaka. Vi sysslar också med restaurering, tillägger han. Kurt är mer eller mindre uppväxt i ett stenbrott. Han utbildade sig till bergsingenjör, fortsatte med civilekonomexamen och är också professor i ämnet ” Natursten som bygg- och anläggningsmaterial” på Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp. Han har arbetat med sten och berg i hela sitt yrkesverksamma liv och är sedan 16 år tillbaka ordförande i Sveriges Stenindustriförbund.

Marmor & Granit kunde knappast verka från en mer lämplig plats. I området norr om Kristianstad finns en fjärdedel av all Sveriges naturstensverksamhet. Det mesta som Marmor & Granit tillverkar är måttanpassat. Stenmaterialet kommer från Sverige och övriga världen. Enligt Kurt är svart svensk diabas trendigt just nu. De flesta av Marmor & Granits kunder finns i Skåne, Blekinge och Småland där man vänder sig till både privatkunder och företag. Kurt lyfter fram sina sju kompetenta medarbetare och kan konstatera att företaget är välmående. Han räknar med att årets omsättning kommer att hamna någonstans runt 7 miljoner.

Slipning av kant på fönsterbänk
Slipning av kant på fönsterbänk

marmorogranit-3

marmorogranit-5

Föregående artikelEllas Hemservice-Ett 10-års jubilerande städföretag.
Nästa artikelNostalgisk turné om Björn och Benny