BromöllaKorsholmens Restaurang med Ivösjön i bakgrunden.
Med ett gyllene läge precis vid Ivösjön ligger den behagliga restaurangen Korsholmen. Med glimrande vatten som utsikt får man en känsla av frihet och välbehag. När man sen kommer in i restaurangen kommer det genast någon fram och frågar om de kan hjälpa en.

Lokalen är lagom stor med en buffévagn i mitten. Baren är stor och många bord är utspridda på olika ställen. Några darttavlor och två stora platt-tv:s sitter på olika ställen i lokalen. När jag kommer till Korsholmen är personalen ganska upptagen med alla förberedelser inför Hasse ”Kvinnaböske” Anderssons besök samma afton. Som tur är lyckas jag ändå få några minuter med Maria som är delägare i Korsholmens Restaurang.
– Det var ett år sedan jag och min man David tog över, berättar hon. Sen dess har vi främst ändrat invändigt och gjort det lite modernare. Framförallt har vi fräschat upp lokalerna. Nu har vi t.ex. två storbildstv:s där man kan titt på fotbollsmatcher, darttavlor istället för biljardbord och helt annan inredning.
Dagens rätt serveras 7 dagar i veckan och de erbjuder pensionärsrabatt.
Nu när julen närmar sig kommer Korsholmens Restaurang ha julbord från vecka 48 till vecka 51, fredagar och lördagar. Då är det bordsbokning som gäller.
Maria och David äger även Immelns camping och Osbys camping, och när Immeln har säsongsstängt är det på Korsholmen som de spenderar den mesta tiden.
Det har blivit många positiva reaktioner sedan de tog över. Maten är väldigt uppskattad och personalen trevlig. Nu till farsdag är det dags för gåsmiddag, där gås serveras till varmrätt och äpplekaka med vaniljsås till efterrätt.
– Alla är välkomna till både gåsamiddagen och framförallt julborden, uppmanar Maria innan jag lämnar den trevliga restaurangen.

Text & Bild Veronika Brink

Föregående artikelÖnskeambulansen gör drömmen verklig!
Nästa artikelGår emot strömmen- öppnar Bank-kontor i Bromölla.