I mars 2006 grundades Nipeda AB av Fredrik Nilsson, Dan Svensson och Lars-Göran Perdegård. Alla tre var vid den tiden goda arbetskamrater hos en stor industriporttillverkare i Södra Sverige. Med tillsammans 40 års erfarenhet i branschen kände de att det var dags att göra något eget tillsammans.

– Med en omsättning på 6-8 miljoner om året – sedan starten – står vi nu för en jämn och hög kvalité, bred kunskap och leveranssnabbhet. Vår strävan är alltid att kunden ska få vad den vill ha, inom överenskommen tid. För att nå bästa möjliga resultat är det därför väldigt viktigt att under hela arbetsprocessen kunna föra en givande dialog med kunden, säger killarna.

Nipeda är återförsäljare för Lindab Doorline men servar och reparerar också alla andra på marknaden förekommande varumärken. Det innebär i stort sett alla typer av portar och grindar som finns tillgängliga på marknaden idag.

– Precis som det är med många andra saker i vardagen ökar livslängden på portar och grindar om man sköter servicen på ett noggrant och genomtänkt sätt, menar de.

– Idag har vi 5 servicebilar som opererar över hela Skåne, Blekinge och en bit upp i Kronoberg men vi har även en hel del kunder längre upp i Sverige. Bland våra uppdragsgivare har vi också flera fasta avtalskunder där vi sköter service och underhåll på mer kontinuerlig basis. För t ex Skånemejerier sköter vi deras portbestånd över hela Skåne. Ett liknande upplägg har vi även med Stora Enso.

– Vi är väldigt måna om våra kunder. Grundtanken är att vara tillgängliga dygnet runt, för att på det sättet kunna erbjuda och bibehålla vår höga service. Vi finns därför alltid bara ett telefonsamtal bort, avslutar killarna.

Vi önskar Nipeda lycka till i framtiden och är helt övertygad om att de har sina portar öppna för mer samarbete framöver.

Föregående artikelMaskincenter Blekinge 2001-2011
Nästa artikelTuffa tider och kommunalt ansvar