1996 startades företaget Cykel & Import i Blekinge hemma i Stefans garage med cykelförsäljning och öppettider onsdagskvällar och lördagar, detta var sedan en bisyssla och hobby under 4 år.

2001 förvärvades den fastighet man är i idag och steget att lämna sina ordinarie arbeten togs och samtidigt blev verksamheten en heltidssyssla för 2 personer.

2004 blev företaget Husqvarna Skog & Trädgårdsbutik och i samband med det så gjordes en tillbyggnad på 500 kvm. Detta är den största enskilda investeringen i företagets historia.

2006 byggdes ytterligare 200 kvm butiksyta och en större modernare verkstad som skapade förutsättningar för ytterligare expansion.

2009 ändras företagsnamnet till MaskinCenter Blekinge AB, det nya namnet speglar på ett bättre sätt vad deras verksamhet består av och dessutom får de en mera tidsenlig logotyp och med det lade de i en högre växel efter den djupa konjunktursvacka de hade bakom sig.

2011 blir MaskinCenter Blekinge återförsäljare av Abelcos, hela program av hjullastare, grävmaskiner och grävsystem i Blekinge. Abelco har nu funnits på den svenska marknaden i 7-8 år och är i dag en av de 3 största aktörerna på minigrävare upp till 8 ton och har samtidigt satt en ny prisbild på marknaden.

– I samband med denna satsning så har vi nu också satt staket runt hela området med övervakning och en motorstyrd grind vilket dock inte avskräckt tillräckligt, säger Stefan. (Inbrott 2011-09-28)

MaskinCenter Blekinge har nu 1000kvm butik/verkstadsyta och har passerat 25 milj i omsättning och sysselsätter idag 6 personer.

– Nu står personalförstärkning på agendan för att kunna fortsätta att utvecklas och samtidigt i dagens föränderliga värld ställs det mycket större krav på företagande att vara vaken på de förändringar som sker runt oss och kunna ta snabba beslut för att hänga med, avslutar Stefan.

20110909400-web

Bild: Monica Berg

Föregående artikelIUC i Olofström – Flexibla företagsutbildningar
Nästa artikelNipeda – Öppnar porten till bättre underhåll.