Ett gäng glada terapeuter som ser positivt på det nya Hälsonätverket. Har haft sin första informationsträff och av 40 inbjudna blev det 15 stycken terapeuter som sammanstrålade på ett lunchmöte i Sensus lokaler i Karlshamn.

– Tanken med den här gruppen är att skapa känslan av att vi alla är kollegor och samarbetspartners snarare än konkurrenter, säger Ann. Eftersom många av oss är ensamföretagare och saknar stöd och bollplank när det gäller själva företagandet. Likaså när vi lär känna varandra och vet vad t.ex. kollegan på andra sidan gatan kan, är det enklare att kunna hänvisa till rätt terapeut för kundens bästa. Likaså får alla helt plötsligt en hel grupp nya arbetskamrater.

Lotta Everwidh som driver Isis Källa och Ann Karlsson från Hälsobolaget är det som bjudit in till informationsträffen. Under mötet bollades lite idéer om vad nätverket kan vara bra till och hur de ska fortsätta framöver. Tanken är att de ska ha fyra inbokade huvudträffar under året. Utöver det kanske det blir lite samarbeten med hälsoworkshops på stan, mässor osv för att synas tillsammans. Alla verkade väldigt positiva till initiativet och tyckte att det kändes kul och att de ville satsa på det här nätverket. Som någon sa,- att det är ju jätte bra att kunna hälsa nya terapeuter välkomna i ett etablerat nätverk. För som ny är man ju ännu mer ensam och utsatt.

Alla som på något sätt arbetar med hälsa är välkommen i nätverket som än så länge består av hudterapeuter, massörer, fotvårdare, yoga instruktörer. Men förhoppningsvis är det även naprapater och kiropraktorer m.fl. på väg in. Tänk vilken enorm kunskapsbank vi har här inne med all samlad erfarenhet vi gemensamt har. Avslutar Lotta och Ann, glada för den fina responsen från de nya ”kollegorna”.

Vill du veta mer kan du maila lotta@isiskalla.se eller ann.halsobolaget@telia.com

Text och bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelSveriges största aktivitetsfält finns på Järnaviks Camping
Nästa artikelPollenallergiker – Det finns hjälp