Det är Stefan Nilsson ägare till Järnaviks Camping i Bräknehoby som inför den kommande säsongen utökar campingens areal med ett 4 hektar stort aktivitetsfält. Det är unikt att kunna erbjuda sina campinggäster ett så stort område för rekreation.

På fältet kommer det att finnas grillplatser, fotbollsplan och plats att spela badminton och andra bollsporter. Det är bara fantasin som kan sätta gränser för vad platsen i framtiden kan användas till. Stefan har successivt förbättrat campingen och höjt standarden sen han för åtta år sedan tog över efter en idrottsförening. Efter 19 år som företagare inom restaurang- och cafébranschen halkade han in lite via ett anbud och vips så ägde han en camping. Vilket var ett lyckat drag när man ser resultatet idag. Som campinggäst finns här allt att tillgå. Skogen ramar in i bakgrunden och här finns möjlighet till både klippbad, sandstrand och bad från brygga. Butiken och restaurangen som har en helt ny inglasad uteservering, likaså dansbanan ligger naturskönt med en underbar utsikt över havet. Varje helg spelar här dansband och visst är det lite speciellt att dansa under bar himmel med havet i blickfånget en ljummen sommarnatt?

Det märks att Stefans hjärta bankar lite extra för bygden och han är väldigt aktiv i något som kallas Bräknetrampen. Ett årligen återkommande arrangemang där hela bygden är involverad på olika sätt för att kunna visa upp den vackra Bräkneåns dalgång- faktiskt ett av Europas mest spännande naturområden. Bräknetrampen har blivit en populär cykelfestival och deltagarantalet har ökat år från år och även långväga gäster utifrån länet hittar hit. Den 19 maj går den av stapeln i år och fyra olika motionssträckor erbjuds med 10-30 km längd och mysiga besökstationer att stanna till vid under cykelfärden. Det finns även elitsträckor på 60-70-90 km för den tävlingssugne, även om ingen officiell tidtagning görs.  På braknetrampen.se finns all information för den intresserade.Stefan visar den nyinglasade uteserveringen med dansbana och havet i bakgrunden.

Välkommen till Bräknebygden och Järnaviks Camping i sommar, hälsar Stefan och lovar att du kommer att få en upplevelse att minnas och förhoppningsvis upptäcker du ett smultronställe att återvända till.

Text & Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelPankan brinner för sin Crawlskola
Nästa artikelNätverket för Hälsa …