Åhus Manskör har även i år fått förtroendet av kommunen att arrangera firandet av 6:e juni. De är väldigt stolta över att få hålla i Åhus nationaldagsfirande.
Satsningen förra året med barnartisten ”Mamma Måd” slog väl ut. Det kom många barnfamiljer, och barnen fick vara delaktiga i showen. I år står barnen fortfarande i centrum och ungdomar med intresse för musik och sång.
Syskonen Larsson från Vä har lovat att framföra några sommarmelodier under firandet. Ungdomarna har spelat i många år nu på kommunala musikskolan. Robin spelar med i ungdomsmusikkåren, är 19 år och spelar fagott, trumpet och gitarr. Linnéa är 17 år, går i musikklass och spelar cello, gitarr och sjunger. 15-åriga Rasmus spelar saxofon, valthorn, flöjt, marimba och säckpipa. Linus som är 12 år, går även han i musikklass och spelar valthorn, flöjt, gitarr och fiol.
Programupplägget är samma som tidigare år med samling klockan 13:30 på parkeringen vid vandrarhemmet. Avmarsch sker 13:45 till Åhus Torg. Klockan 14:00 är det uppvisning av Åhus Blåsorkester, Åhus Manskör och Syskonen Larsson. Efter det blir det högtidstal av Henning Beyer, Åhmans i Åhus AB och utdelning av Lions Clubs kulturpris 2013 och stipendier.
Föreningar, organisationer och alla andra inbjuds att delta vid högtidlighållandet av nationaldagen. Hjälp oss att skapa en minnesrik och högtidlig manifestation för vackra Sverige. Efter programmet serverar Lions club kaffe i korsvirket.
Samarbetar i nationaldagsfirandet gör; Åhus Blåsorkester, Åhus Platsorganisation, Kristianstads kommun, Lion Club i Åhus. Ballonger till barnen från Rädda Barnen och flaggorna skänkta av Sparbanken.
Text: Kjäll Andersson
Foto: Mikael Larsson

 

Föregående artikelEn meningsfull fritid
Nästa artikelRosenbergs Stubbfräsning