Kristianstad
Lördagen den 25 maj vill Östermalmskyrka tillsammans med Erikshjälpens secondhandbutik i Kristianstad göra något speciellt för barn och ungdomar i Kristianstad. Man vill vara med och bidra till en meningsfull fritid för ungdomar inom Kristianstads kommun. Östermalmskyrkan vill starta en fond där det kommer att finnas möjligheter att söka bidrag för att kunna ta del av olika fritidsaktiviteter som man annars inte har råd med och att också utvecklas i ett socialt sammanhang.
Rädda Barnen har under våren rapporterat om barnfattigdom i Sverige. Man har även rapporterat om att barnfattigdom också finns i Kristianstad. Därför vill Östermalmskyrkan och Erikshjälpens Secondhand tillsammans göra något som riktar sig speciellt till de mest utsatta barnen i Kristianstads kommun. Önskan är att ge också de här barnen en meningsfull fritid. En bra början är att skänka hela Kristianstadsbutikens dagskassa vid en försäljningsdag till en meningsfull fritid för barn och ungdom i Kristianstad tycker de ansvariga för fonden i Östermalmskyrkan.
Lördagen den 25 maj satsas det helhjärtat i butiken med diverse roliga aktiviteter. Det kommer att finns en clown som underhåller och delar ut glass till barnen. Östermalmskyrkans barn och ungdom säljer grillad korv med dricka. Hela vinsten skänks till samma fond som dagskassan. Butiken kommer vara fulladdad med roliga och trevliga varor, det är därför läge att gör riktiga fynd. Allt är skänkt av många som uppskattar Erikshjälpens arbete med att förverkliga barns drömmar. Naturligtvis tar du din förmiddagsfika på Café Erik.
Man får också möjlighet att genom en sparbössa skänka pengar direkt till fonden.
Försäljningen kommer att bilda en fond med namnet En Meningsfull fritid. Fonden ägs av Östermalmskyrkan och är avsedd att rikta sig till barn och ungdomar. Barn blir man när man föds och ungdom är man till den dag då man fyller 21 år. Fonden ska rikta sig till de mest utsatta barnen/ungdomarna inom Kristianstads kommun. Vad som är meningsfull fritid vet endast de som söker till fonden.
Östermalmskyrkan kommer under sommaren att på olika sätt ge ytterligare information om fonden en me-ningsfull fritid.

Föregående artikelLåt dig golvas
Nästa artikelNationaldagsfirande i Åhus