Kristianstad
Rosenbergs Stubbfräsning,
tidigare Rosenbergs Allservice, gör alla slags stubbfräsningsjobb, små som stora. Kennet Rosenberg som driver företaget ville rikta in sig på hans specialitet, som är just stubbfräsning.
– Stubbfräsningen tog över och det är allt inom det området som jag kan erbjuda mina kunder i dagsläget, berättar Kennet. Jag har ett nära samarbete med en som håller på med trädgårdsservice och en annan som fäller träd. När en kund ringer och vill ha till exempel trädgårdsservice så skickar jag över dem till han som gör det och han rekommenderar mig till kunder som behöver hjälp med stubbfräsning. Det gynnar alla på det här sättet.
Hur går det till när man fräser stubbar?
– Stubben mäts oftast av mig på plats, jag ger ett prisförslag till kunden och sen fräser jag bort den, förklarar Kennet. Jag föredrar att mäta den själv på plats innan jag ska göra jobbet, det blir enklare så. Efter stubben är borta är det bara att fylla hålet med lite jord. Mina kunder uppskattar jobbet väldigt mycket, eftersom det är besvärligt att gräva bort stubbar för hand. Jag har tänkt investera i en mindre stubbfräs så att jag lättare kan komma åt på mindre områden. Det kan vara svårt med den maskinen jag har idag om det till exempel är ett kedjehus med tomten på baksidan.
Han föredrar att jobba lokalt och få upp småaktörer som han själv i bygden, men han jobbar också på större områden som Skåne, Blekinge och södra Småland.
– Jag tycker det är viktigt att hjälpa bygden och få upp alla mindre företag, samtidigt som jag kör dit jobben och kunderna finns, avslutar Kennet.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelNationaldagsfirande i Åhus
Nästa artikelCirkus Scott – Ingen vanlig cirkus