naringslivsnytt

läge att blicka tillbaks på året som gått. Det blir som vanligt, det blir ömsom vin & ömsom vatten. Sen har jag en önskan också…

Konjunkturen har vänt, det pekar uppåt. På etableringsfronten har det hänt mycket. Nettos centrumsatsning var perfekt, Skåneporten växer fram och intresset för Åbylyckorna slår alla rekord. Visionen om en ny stadsdel vid Ivösjöns strand börjar bli konkret, intresset för att starta eget ökar och på pluskontot sätter vi också en massa välbesökta arrangemang.

På minus sätter vi de varsel som lagts och att många av våra ungdomar ännu inte har fått fäste på arbetsmarknaden. Ett resultat av det samhälle vi lever i. Jag skulle gärna se att vi rustade oss för någon form av ”Nollvision” där vi inte tillåter att någon ungdom ställs utanför. Alla förtjänar vi en meningsfull vardag. Här har stat, kommun, näringsliv och den enskilde ett stort och ett delat ansvar. Visst vore det spännande om alla arbetslösa ungdomar fick möjlighet att teckna någon form av samhällskontrakt fyllt av meningsfullhet i form av målbilder, uppdrag, krav & belöning som sedan mynnar ut i ett ”nästa steg”.

Med stort engagemang, mycket samspel och en bra budget är detta fullt möjligt. Lyckas vi kommer insatserna att ge samhället en rejäl återbäring. På tal om vårt samhälle så kan jag ibland undra vad det är för land vi lever i. På löpet finner man katastrofer som att Ensam bonde känner sig sviken, i tävlingen om titeln Sveriges bästa dansband torskar Wisex mot Willes och på bästa sändningstid tränar Anna Anka. Kalkon !

– Jo, men man behöver ju inte läsa eller titta säger någon.

– Nej, men ändå! God jul & Gott nytt ! Per-Anders Green Näringslivschef

God jul & Gott nytt !
Per-Anders Green
Näringslivschef

Våra ungdomar i fokus…

Nu planeras det för nästa år. Klart är att alla elever i åk 9 åter skall få möjlighet att medverka i ”Idéverkstaden, Nior startar eget”. Vidare kommer satsningarna på Sommarlovsentreprenörer att fortsätta och det har avsatts en halv miljon extra för att vi skall kunna ta emot fler feriearbetare. Sen tittar vårt Arbetsmarknadsråd på möjligheten att kunna genomföra ett spännande projekt som idag drivs i Karlshamn och Olofström under arbetsnamnet“I Praktiken” och som syftar till att få fram allt fler praktikplatser. Vill du veta mer om Idéverkstaden, Sommarlovsentreprenörer och “I Praktiken”

så kontakta

Per-Anders Green, e-post; per-anders.green@bromolla.se.

Vill du veta mer om ferieplatserna, kontakta Jytte Larsson, e-post; jytte.larsson@bromolla.se


Näringslivspanelen har tyckt till…

Så har företagen i vår Näringslivspanel än en gång fått tycka till utifrån frågeställningar som formulerats av Näringslivsrådet. I undersökningen har man bl a fått tycka till om vårt näringslivsklimat samt om kommunens, Gränslösa Företagares och Arbetsförmedlingens insatser. Är du intresserad av svaren så titta in på www.bromolla.se. Gå in under Näringsliv & Arbete, fortsätter till Näringslivsfakta/ statistik. Du finner undersökningen i höger kolumn titulerad Panel November 2010.

Året som gått, ett axplock av höjdpunkter i bilder…

Nettos bejublade invigning, Markus vid vår spännande Skåneport, Barnens Marknad förgyllde än en
gång Bo-dagarna, Vikingamarknaden i Näsum och Företagarnas Afton är andra populära traditioner,
våra fina leder lyftes, Magnus Jönsson tog över Audio/Video och knöt till sig Elon, Malin och Jenny på
Rosens Blommor flyttade in i Experts tidigare lokaler & systembolaget startade upp sin självbetjäning.
På Åbylyckorna är det full fart; Lampkungen Jan öppnade upp sin butik, på bilden hans kollegor Tobias
& Lisbeth, så gjorde även Helen på Helenes Zoo och sen kan vi se Madeleine och Mathias posera vid
Mairos invigning. Detta var, märk väl, ett axplock…

Föregående artikelMotorcykel-tur
Nästa artikelHimmel och pannkaka!