bibliotek-reklam

Ja, så utbrister kanske många av er när ni läser detta om Bromölla Bibliotek. För visste ni att:

Biblioteket för några år sedan vann den lokala omröstningen i arkitekttävlingen ”Tyckomhus”. Byggnaden från 1986 är ritad av arkitekten, Ylva Pershaf. Nuförtiden är biblioteket mer en träffpunkt där man kan fika och umgås, än ett stort tyst stort rum. Vi har nästan alltid en utställning på gång och har visat allt från prisbelönta chokladskulpturer till scrapbooking alster och fantastiska stearinljus. 2010 sålde biblioteket 2.500 utgallrade böcker på Tradera.

Måndagen den 11 april 2011 kommer författarinnan Susanna Alakoski, aktuell med filmen Svinalängorna, till biblioteket och berättar som sitt författarskap. Man kan kostnadsfritt låna en dator 1 timme/dag. Biblioteket har trådlöst nätverk om du tar med egen dator. Att få ett lånekort är GRATIS och det finns ingen begränsning på hur många böcker, filmer, skivor mm man får låna. På biblioteket finns t ex tidskrifterna Bilsport, MåBra, Allt om Mat, och Femina till utlåning.

Vi håller på att göra biblioteket mysigare bland annat med nya soffor. Är det en bok som du gärna vill läsa som vi inte har kan du lämna ett inköpsförslag

– ofta köper vi boken. Tisdagen den 21 december kl 13 blir det julpyssel för barn över 4 år.

Då kommer sockerbagaren och bjuder på kakor. Ska du ut och resa? Vi har reseguider till utlåning. Är du student och behöver hjälp med kurslitteratur, så har vi kompetensen. Kommuninvånare kan hyra Hörsalen för 200 kr om dagen. Lokalen passar för t ex utställningar, föredrag, försäljning. Max 100 personer får vistas där samtidigt.

Turistbyrån och informationskontoret finns i biblioteket. Vi säljer souvenirer, vykort, frimärken, p-skivor, fiskekort, kartor och biljetter till olika evenemang. På biblioteket kan man mot en mindre kostnad kopiera och faxa. Tror du på ett liv efter vinterkylan och behövde faktaböcker om hur man bygger ett skjul för trädgårdsredskapen.

Var får man då hjälp? Jo, på biblioteket – vi har allt mellan himmel och jord! Välkomna! Gunilla Björnsson Biblioteksassistent

Föregående artikelNäringslivsnytt
Nästa artikelFör dig som vill ha ett framtidsyrke inom hästnäringen