naringslivsnytt– Det byggs mycket nu. Man skulle kunna säga att företagen växer som svampar ur jorden men för mig är det ingen bra liknelse…

Att plocka svamp är kul. Men det är sällan jag plockar, jag bara letar. Alla pratar om sina hemliga ställen och även jag hade ett hyfsat sådant. Men i somras listade en kvällstidning de bästa svampmarkerna i Sydsverige och där fanns mitt med… typiskt!

Är det nu någon som vill ge mig ett nytt så nås jag direkt på telefon 822 272. Detta nummer går också bra att ringa om du har tips på hur vi kan göra ett bra näringslivsklimat ännu bättre, hur vi kan växa i form av fler företag och fler jobb och hur vi kan knäcka koden som gör att allt fler ungdomar får fäste på arbetsmarknaden.

Jag är, som man säger, ”idel öra”. Vad gäller svamptipsen så stannar de mellan dig och mig.

På tal om heta ställen, missa inte att besöka Humlescenen den andra november. Då har Bromölla NyföretagarCentrum det stora nöjet att kunna presentera den förste svensk som blivit utsedd till ”The Outstanding Young Person of the World”. Det handlar om att tänja gränser…

vi välkomnar David Lega! Väl mött!

Bästa hälsningar Per-Anders Green Näringslivschef

Skånes ESS stödjer Ungdomsrådet …

busJust nu är det massor på gång för Ungdomsrådet. Hittills i år har de bidragit i olika projekt till nytta för ungdomarna i Bromölla. Det handlar om ekonomiskt bidrag till att ersätta rampen utanför Tunnan, att arrangera en ungdomsfestival och till olika projekt på Alvikenskolan och Näsums skola. Några i ungdomsrådet har nyligen varit i Malmö vid invigningen av Fryshuset. Ungdomsrådet fick pengar från Leader Skånes ESS för att åka till Stockholm i slutet av september och göra studiebesök på Riksdagen och Fryshuset där. I mitten av oktober är det två medlemmar som, åter igen med hjälp av medel från Skånes ESS, åker till Bryssel på en EU-utbildning. Ungdomsrådet är en mötesplats där ungdomar driver frågor i kommunen som påverkar deras vardag. Mer information hittar du på www.bromolla.se/ungdomsradet. Vill du veta mer om Leader, Skånes ESS, så titta in på www.leaderskane.se/skanesess

Frukostklubbens oktobermöte…

frukostklubben-oktober…ägde rum tisdagen den 12:e på Iföhus. Denna morgon inleddes med att Christer Pålsson, ny kommunchef, presenterade sig själv och sina ambitioner i den nya rollen. Christer, som är bosatt i Malmö, gav besökarna sin resa genom årtiondena fram till nu. Han är stolt och glad över att ha fått tjänsten, är väldigt nöjd med introduktionen så här långt och han ser fram emot de utmaningar som väntar. Härefter tog Nils Homann, Strix AB, vid och delgav lite matnyttig information kring vad man bör tänka på vid ägarskifte av företag. Han berättade att 110 000 företag står inför ägarskifte de närmsta åren och att ungefär vart tredje företag läggs ner i samband med sådant. – Så hade det inte behövt vara, menade Nils. Det är jätteviktigt att företagaren reflekterar i tid och lägger en plan för framtiden, avslutade han. Nada Mladenovic, chef på Arbetsförmedlingen, tog vid och berättade lite om dagsläget i kommunen, om Afs organisation och att man som företagare har en speciell kontaktperson knuten till sig beroende på i vilken bransch man verkar. Nada lyfte också upp vikten av samarbete med andra partners och som ett gott exempel berättade hon lite om samspelet med Bromölla kommun.

Näringslivsnyheter via E-post ?

Denna sida har nu funnits med i Infobladet i sex år. Läsvärdet har visats sig vara högt, både bland företagare och privatpersoner. Om du som företagare även vill få denna sida i PDF-format via mail så går det bra. Redan idag fungerar det så för ca hundra företag.

– Vill du ansluta dig till denna skara för att få ta del av denna sida samt lite andra nyheter, inbjudningar etc?Då mailar du peranders. green@bromolla.se och anmäl ditt intresse. Ju fler företagare som finns med på listan, desto bättre.

Föregående artikel”Vi är petiga, så vi kallar det inte för stenläggning”
Nästa artikelTrygghet i Bromölla Centrum