stenläggningSölvesborg DMB startades i maj 2005 av Daniel Movind som även driver företaget.

Daniel arbetade tidigare som arbetsledare på Nilssons Bygg i Sölvesborg. Han är från början utbildad snickare, men gick en utbildning i Manchester, England, inom markbetong. Där fick han lära sig att gjuta markbetong som är en mycket speciell process.

Nilssons Bygg, lät Daniel behålla sitt telefonnummer och de kunder som Daniel hade kontakt med då som anställd arbetsledare, vilket blev en god start för hans företag.

-Jag har nästan 20 års branscherfarenhet inom bygg och 12 års erfarenhet av markbetong, säger Daniel och fortsätter.

-Vi har genom åren genomfört en mängd olika typer av markbetongprojekt, det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad vi kan genomföra.

Markbetong är en gjuten betongplatta som formas i det mönster som önskas och kan färgas i en mängd olika färger. Garageuppfarter, trädgårdsgångar, altaner och industriytor är exempel på några populära användningsområden.

Daniel och hans 8 anställda gör jobb åt privatpersoner, företag, fastighetsägare, Trafikverket samt till olika kommuner till exempel 4 Årstiders park i Sölvesborg, där promenadgångar och en båtramp är markbetong. De har även gjort jobb i Järnvägsparken i Sölvesborg. DMB är ett entrepenadföretag som utför bygguppdrag inom nyproduktion, omoch tillbyggnad. De monterar bl a upp hela kontor- och lagerhallar till industrier. Det finns ett nära samarbete med VVS, elektriker, plattsättare och målare. Ett team på 2 killar av Daniels anställda är specialiserade på kök- och badrumsrenoveringar. Som kund får man helheten och bara 1 kontaktperson om man anlitar DMB, vilket många tycker är skönt. -Vår ambition är att du som kund ska känna dig trygg när du väljer att anlita oss.

Vi vill gemensamt prata igenom projektet, bolla idéer och komma fram till en bra lösning, säger Daniel. Till att börja med tänkte Daniel jobba själv, bara driva ett enmansföretag, men det ena gav det andra så behovet av att anställa har vuxit fram. De var med på inredningsmässan den 1- 2 oktober med en monter och information, med mycket bra respons, 2000- 3000 besökare på lördagen då det var öppet för allmänheten. -Målet är att fortsätta företaget i samma anda, det funkar bra och jag stormtrivs med jobbet, avslutar Daniel. Rotavdraget gäller för de flesta arbeten DMB gör.

Text och bild Monica Berg

Föregående artikelReportage blir till bok
Nästa artikelNäringslivsNytt