Den 18 oktober hölls höstens första musikcafé i Furulundsskolans matsal i Sölvesborg.

Eleverna som läser program med musik som profil, fick chansen att visa upp vad de kunde.

Gymnasieeleverna i årskurs 1 spelade mestadels inte på sitt huvudinstrument utan fick visa upp vad de lärt sig på något annat instrument, t.ex. gitarr.

Eleverna i årskurs 2 och 3 visade upp vad de kunde i lite olika konstellationer. Tillsammans bjöd de på ett varierat program i en fullsatt matsal.

furulund-2

Jan-Erik Gustavsson hälsade tillsammans med Gördis Byqvist alla välkomna. De passade även på att berätta om lite tankar inför framtiden, eftersom att det framöver inte kommer att finnas lokala profiler i den utformningen som de gör idag.

Profiler som t.ex. musikprofilen gör det möjligt för eleverna att parallellt med sin gymnasieutbildning få lov att syssla med sitt intresse för musik i olika former. Olika förslag har bollats på skolan och hopp finns om att musikutbildningen ska finnas kvar på något sätt. Framtiden får avgöra på vilket.

Det bjöds på fika och frivillig peng fick läggas till Världens Barn. Alla de olika grupperna fick visa vad dom tränat på under denna terminen. Även andra band och solosånger förekom under kvällen. Körkonsert 21 november samt Lucia i Nicolaikyrkan Sölvesborg står bl.a. på programmet för musikeleverna framöver.

furulund-1

Föregående artikelMassera bort dina rynkor
Nästa artikelDet väldoftande och välgörande företaget Organique, först ut i Sverige.