elisabeth-olofssonElisabeth Olofsson har varit verksam med Japansk Facelifting i 2 år. Hon började i Tingsryd men har sedan i våras även mottagning i Karlshamn.

Japansk Facelifting ger ett naturligt lyft, det reducerar rynkor med hjälp av massage. Det är en speciell och djupgående massageteknik för ansiktsmuskulaturen som ger vitalitet och balans till ansiktets muskulatur och struktur. Varje rynka, veck och påverkat område i ansiktet tyder på obalanser i kroppen och dessa behandlas på djupet. Elisabeth masserar med nyponfröolja, utvunnen ur nyponen från vildrosor som växer i den sydliga delen av Anderna och är ovanligt rik på näringsämnen och vitaminer.

Genom att stimulera ansiktets alla zoner och punkter sänds impulser via centrala nervsystemet till specifika organ. Japansk Facelifting görs manuellt och passar både kvinnor och män, säger Elisabeth Olofsson.

Ansiktszonterapin har utvecklats av Lone Sorensen Lopez under en lång tid av forskning tillsammans med läkare, neurologer och professorer. Hon har bl a 10 års erfarenhet av zonterapi i Danmark. 13 år i Argentina där hon bl a lärde av indianerna i Anderna, samt 6 år i Spanien. År 2000 belönades hon med tre utmärkelser av WHO/OHMS för sitt arbete med reflexologi bland handikappade barn i Argentina. Samma år blev hennes metod erkänd av Danska statens behandlingscenter för hjärnskadade. I ansiktet finns 564 punkter som har kopplingar via det centrala nervsystemet till hela kroppen. T ex är kinden kopplat till magsäcken, hakan till livmodern, vilket kan hjälpa att massera om man har problem att bli gravid.

Jag arbetar bort smärttillstånd, behandlar sjukdomsorsaken, kroppen självläker och du kommer i balans och mår bättre. En kombination av orientalisk medicin och zonterapiteknik från Sydamerikanska Indianstammar.

Ansiktsmassage hjälper inte bara mot rynkor utan lindrar även stress, om man ”gått in i väggen”, pms, stressade skolbarn kan få en energikick av lugnande ansiktsmassage. Varje behandling är unik och styrs utifrån varje persons behov.

elisabeth-olofsson-2

Text & Bild Carina Breiner

Föregående artikelInspirationskväll arrangerades på Martinssons Trädgård i Karlshamn.
Nästa artikelMusikcafé på Furulundskolan