Mörrums scoutkår

Mörrum
På Sveriges nationaldag kunde man deltaga på Bingo genom att på valfritt sätt förflytta sig på den 7 km långa Elleholmsrundan i Mörrum.

Bingolott och karta

Många cyklade denna dag, först till Elleholm och sedan till Forsbacka, men man kan även promenera eller köra bil. Att spela Bingo hos Mörrums scoutkår kostar en liten peng men i sin tur kan man vinna fina priser i form av presentkort köpta hos företagare i Mörrum för att gynna det lokala berättar Theresia Bergdahl som är kårordförande.
Det var tredje gången med Bingo som de körde, och till hösten har de funderingar på att arrangera Bingo i det mer centrala Mörrum. De brukar vara ett hundratal som deltar men just denna dag regnade det så besöksantalet blev inte lika stort. Men de var lika glada för det. Grundtanken med Bingo var att de ville skapa en ny aktivitet efter att valborgsmässoafton blivit inställt. Valborgsfirande är en tradition som föreningen har haft varje år sedan 1948. Genom Bingoaktiviteten kan de ändå träffas men på avstånd. De har en viss fördel nu under pandemin eftersom många av deras aktiviteter är redan utomhus.
Mörrums scoutkår har 100 medlemmar och består av fyra olika avdelningar som heter spårare, upptäckare, äventyrare och utmanare, och är uppdelade efter vilken årskurs man går i. Här kan man lära sig om naturen, miljön, hantera kniv, elda, bygga och mycket annat. Man använder sig inte utav några böcker utan man arbetar efter learning-by-doing, vilket innebär att man får prova på allt på riktigt istället. Som scout kan man uppleva äventyr och växa som individ. Det handlar även om gemenskap och tillhörighet och att man ska vara en bra kompis och medmänniska.
Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelKastellet – En kort båtfärd från hamnen
Nästa artikelTyngre ”bollar” för ”boulande” golfsspelare