”Dagg-Patrullens” mästare i boule, Sture Johansson och Roger Nolin. Foto: Kay Persson

Sölvesborg/Rågångsnabben
”Dagg-Patrullens” golfare bytte golfbollar till bouleklot vid en utflykt i närområdet. Spelplats var Rågångsnabbens boulebanor. Golfsvingen byttes till en mer pendlande variant av sving anpassad till bouleklotens tyngd
Idén om utflykt med boulespel och grillad förtäring väcktes vid en morgon-golf i maj. Det tog inte lång tid innan övriga deltagare anammade idéen. Deltagarna betalade 25 kronor, självkostnadspriset för inköp av grilltillbehör och förtäring.
Boule, denna franska nationalsport, tillsammans med boccia plockas ofta fram hos oss i Sverige som en lekfull sommaraktivitet. Lätt att lära och lätt att komma igång, oavsett ålder och tidigare erfarenheter. Boule kan spelas i trippel- dubbel- eller singelmatcher.
Dagens deltagare lottades i såväl 2-mannalag som matcher. Med sex lag blev det seriespel med fem matcher per lag. Det såg ut att bli en helt öppen affär där alla lag kunde vinna. Ett getingbo m.a.o  där mätstickan fick plockas fram och ge utslag för millimeterskillnader. Bollkänslan från golfen märktes med många fina placeringar intill lillen.
Olika stilarter som ”lobb- och rullstil” visades upp och utfördes med galanta ”boulesvingar”.
Denna dags mest rafflande match stod mellan Roger Arvidsson ihop med Tommy Vilhelmsson vs Lars Olsson ihop med Tommy Berger. Lite försiktig öppning av bägge lagen som följdes åt. Roger och Tommy spurtade bäst och vann till slut med en enda poäng. Bästa lag för dagen var Sture Johansson/Roger Nolin som ångade på i stor stil, med säkra segrar i fyra av matcherna och blev ”Dagg-Patrullens” första boulemästare. Kampen om andra plats var stenhård, samma slutpoäng avgjordes av ”målskillnad” till fördel för Lars Olsson/Tommy Berger mot Jan Persson/Hugo Bergström.
– Kanonbra initiativ, det här gör vi gärna om, hördes bland deltagarna.
Text :  Ingvar Jagestad

Föregående artikelMörrums scoutkår anordnade Bingo
Nästa artikelKarlshamns Scoutmusikkår spelar på äldreboenden