Mikael Kellander, marknads och klubbchef sedan hösten 2011 har ett högt säkerhetstänk. Ett led i detta är att hjärtsäkra Jössarinken.

Därför frågade Kellander Länsförsäkringar i Blekinge, om de var intresserade av att sponsra en hjärtstartare till Mörrum Hockey.

-Vårt arbete med att skade-förebygga är en viktig del i Länsförsäkringar Blekinges verksamhet. Att inom ramen för vårt sponsringsarbete få bidra med en Hjärtstartare till en av kommunens mest besökta idrottsanläggning – Jössarinken i Mörrum känns väldigt bra, menar Leif Naurin, Länsförsäkringars VD.

-Vi nappade direkt när Mikael Kellander, Mörrum Hockey, hörde av sig och ställde frågan säger Renée Carlsson Marknadschef på Länsförsäkringar.
Inköp, placering och utbildning sker i samarbete med Jessica Holmström och företaget Enslinjen, som säljer hjärtstartare och utbildar i HLR. Fortfarande är det glest med hjärtstartare i Sverige. För att se var din närmaste hjärtstartare finns kan du besöka www.hjartstartarregistret.se

Tiden från hjärtstopp till definitiv behandling med hjärtstartare är direkt avgörande för chansen att överleva. För varje minut som går utan att hjärtlungräddning påbörjats minskar chansen att överleva med 10%. Under Mörrums hemmamatch mot Halmstad kunde Mikael Kellander stolt presentera nyförvärvet.

I första periodpausen fick publiken se ett kort skådespeleri där Stefan Algotsson spelar att han drabbas av hjärtstopp på isen under promenad med sin vän Bosse Jönsson. Bosse är en handlingarnas man och påkallar hjälp. Tillsammans med Mikael Kellander och Jessica Holmström räddar han livet på sin vän med hjärtstartaren och scenariot får en lycklig utgång, precis som matchen som slutar 3-2 till Goiset!

Leif Naurin berättade också om Länsförsäkringars självklara roll i satsningen.
-Att få göra detta för bygden ligger helt i linje med vad vi står för, säger han. Jessica Holmström, Mikael och Bo Jönsson räddar livet på Stefan Algotsson som spelar död. Mikael, Leif Naurin, Renée och Jessica Holmström

Föregående artikelPrisad bilvård
Nästa artikelNy hårfärg som är mildare och gör håret mjukare