Jag lovar och svär. Att inte avslöja. Vem mördaren är. För annars väntar mig en katastrof. Värre än jag kan ana…..

Så lät det strax innan vi lämnade Ortholmen och esemblen som precis gett de dryga hundra personerna i publiken en kväll med massor av huvudbry. Att avslöja mördaren vågar jag mig inte på. För då lär man väl råka rejält i klistret. Kan dock tala om att som den detektiv jag är listade jag ut vilken det var. Kanske var mitt motiv inte helt överens med deras. Men vad gör det, bara geniknölarna fick arbeta lite.

Att Lucas Hejde blir mördad under kvällen kan väl inte ha undgått någon nu. Frågan är bara hur det gick till? Var det den arbetslöse vännen Alexander som gjorde det? Eller hans fru bankkassörskan Marika? Eller var det rent av Lucas lilla älskling Carmencita? Eller kanske den där skumma journalisten som dök upp från ingenstans? Eller ingen av dem?

På Kvällsnytt visas nyheter om att det ena mordet efter det andra begås. Varje gång fattas det en kroppsdel och därmed kan konstateras att de har ett samband med varandra. Kriminalkommissarie Annika Lopez fattar verkligen ingenting.

Efter en briljant idé om att göra det perfekta rånet verkar alla lite halvt smånervösa men glada över sitt nya rika liv. Istället för att enbart sälja frukt öppnar Lucas ny firma där det nu även ingår coaching. För det är ju så himla populärt nu för tiden. Att  coacha är det dock ingen som bryr sig så mycket om att göra. Nej, här ska tvättas och det kan man göra om man har ett företag. Då snackar vi inte om att tvätta kläder utan något helt annat. Så nu är det ”No more akasse-skit”  som gäller, som Lucas så snällt upplyser vännen och numera bankrånekollegan Alexander om.

Med sig i rånet på banken får de en väska med något extremt hemligt i. Ett minne. Och inte vilket minne som helst. Ett minne med viktig information. Ett minne som kan rädda men även förstöra livet för många. Oenighet uppstår. Vad ska göras med denna information? Alexander vill lämna tillbaka till ägaren. Marika håller med då hon inte vill bli kriminell. Vilket kanske är liite sent påtänkt.

Har detta något med mordet att göra? Vad kan finnas för motiv? Vem kan det vara?

Turerna blir många och mycket vatten ska rinna under dessa broar under de fyra timmar vi befinner oss här. Efter en helkväll med helt underbar mat och underhållning i världsklass ger vi oss hemåt med facit i bagaget. Dock kan ingen få mig att avslöja mördaren. För som sagt.. Jag lovar och svär. Att inte avslöja. Vem mördaren är. För annars väntar mig en katastrof. Värre än jag kan ana…..

Text: Paulina Bengtsson

Bild: Sandelius Kultur o Nöje

3-web

2-web

Föregående artikelLilla Gärdscupen kom till Maxilandia!
Nästa artikelEveröds Elbyrå – En kontakt som lönar sig