Fjälkinges tur.

Lördagen den 17 september kom Lilla Gärdscupen till Fjälkinge och Maxilandia. Lilla Gärdscupen är ett uppskattat arrangemang som Åsums BK ligger bakom. Det är 5-mannafotboll som gäller och 2011 deltog 10 lag i 7-årsgruppen och 16 lag i 8-årsgruppen. Samtliga lag samlas på en idrottsplats varje lördag och varje lag spelar två matcher, ett uppskattat upplägg där det känns som att åka på cup varje helg. Detta året blev det 14 lördagar som arrangemanget turnerade runt och deltagande föreningar turas om att vara värd och denna lördag var det dags för Fjälkinge IF.

Kul med fotboll!

Vädret var toppen och att barnen tycker det är kul att lira boll gick inte att ta miste på. Det var full fart på de tre planerna. Många föräldrar och annan publik följde matcherna och hejade på sina lag. Enligt Skånebolls regler får inte resultat räknas och vinnare utses förrän barnen är 10 år och det gäller naturligtvis även i Lilla Gärdscupen. Allt går ut på att barnen ska tycka det är roligt att hålla igång, vara med kompisar och spela fotboll.

Korv i långa banor!

Alla spelare och ledare bjuds på korv under dagen så det är hårt tryck på grillarna. Med alla andra som var sugna på korv så gick det åt nästan 800 korvar denna gången. ”Ja, det var fullt ös hela dagen” säger Carro Olsson, ungdomsledare i Fjälkinge IF. ”Kiosken och grillen fick fyllas på med mer korv, godis och dricka efterhand som dagen gick. Ett stort TACK till föräldrar, domare och alla andra som hjälpte till innan, under och efter. Det krävs teamwork för att dra runt ett så stort arrangemang som det ändå är och det hade vi verkligen” fortsätter Carro.

Serieseger för FIF:s P13-lag!

I sista matchen för året mötte Fjälkinge IF:s P13-lag Tyringe IF i en ren seriefinal på Maxilandia. Tyringe ledde innan matchen serien med 1 poäng och skulle vid oavgjort eller seger ta förstaplatsen och för Fjälkinges killar gällde det att vinna matchen för att ta hem seriesegern. Efter en bra match och seger med 3-0 tog FIF:s grabbar hem förstaplatsen. Stort GRATTIS!

P13

damlaget

Föregående artikelBlomster Design i Vinslöv-Ordnar det mesta till det bästa
Nästa artikelMordet på Lucas Hejde – en riktig rysare