Kristianstad
Mikael Kjellberg är en aktiv en man, i blygsam bemärkelse. År 2010 gjorde han sin första triathlontävling och har fortsatt sedan dess.

– Jag gillar att utmana min kropp och se hur mycket man orkar både konditionsmässigt och mentalt. När jag hade gjort en svensk klassiker så tänkte jag att nu måste jag göra något annat. Då kom jag att tänka på triathlon och ironmandistansen.

Vad var det som lockade mest?
– Jag har ju alltid velat göra en ironman. Jag anser att Triathlon är en tuff och jobbig sport och jag ville göra något som är jobbigt. Man ska ju kunna vara bra på simning, cykling och löpning. Löpning har jag alltid gillat, men cykling och simning har jag aldrig hållit på med. Det blev en självklarhet att min första triathlontävling skulle bli en ironmandistans. Då är det 3,86 km simning, 180 km cykling och man avslutar med ett marathon på  42,2 km löpning.

Hur har din träning sett ut i år?
– Under våren och sommaren har jag fokuserat helt på löpningen. Jag har på gått kurs hos Holck-Clausen på Träning & Hälsa där jag har fått ny inspiration och nya tips för att bli en bättre löpare. 4 augusti sprang jag Stockholm Ultra på 100 km. Men det blir inget triathlonslopp i år.

Hur ser du på framtiden?
– Om 2 år ska jag ge mig på Kalmars ironman igen för då har jag toppat mig inom löpningen. Annars så kommer det bli många timmars träning inom cykling och löpning under nästa år. Även om det är simningen jag är sämst på så får det räcka med ett pass i veckan. Tanken är att jag ska fortsätta med triathlon så länge jag håller mig frisk och hel och allt tränande ger resultat.

Har du något spännande träningsminne att dela med dig av?
– Jag och en träningskompis var och simmade i ån när det kom en fiskebåt emot oss. Jag trodde att han såg mig så jag stressade inte men efter några sekunder så fick jag börja simma snabbare och simma rätt in i vasse. Han hade visst inte sett mig!

Text: Linn Åström
Foto: Malin Bolte

Föregående artikelBarnens smakdagar
Nästa artikelEn dans på slottet