Kristianstad
För andra året i rad arrangeras Barnens smakdagar i samband med Smakmånaden i Kristianstad. Starten på årets smakmånad börjar redan den 31 augusti med Kulturdagen + Jazzfestvialen på Gamlegården.

Förra årets succé med 1000 barn hoppas arrangörerna få uppleva i år igen. Den 6-7 september kommer Hälsoträdgården krylla av kunskapshungriga barn.

– Jag och Juliette Snyder startade detta förra året, berättar Susanne Thoren som jobbar på Kristianstads kommun. Vi tyckte att Hälsoträdgården skulle vara för alla, även barn. Tillsammans i det här projektet samarbetar Krinova, Högskolan, Balsgård och kommunen.

Under Barnens smakdagar kommer barn få lära sig om rötter, frukter, bär och grönsaker. Hur de ser ut och vad man kan laga av dem. Det kommer finnas olika stationer i Hälsoträdgården, bland annat barnens café, där man kan smaka på muffins och en fredagsmyshörna där man kan se hur man gör olika röror med grönskaksdipp.

– Konceptet innebär att barnen får en skattkarta när de kommer hit och sen ska de leta efter skatterna i trädgården, berättar Susanne. Parallellt med att vi anordnar detta kommer Nordiska Turistrådet hålla föreläsning om mat, hälsa och trädgård på Naturum, säger Susanne. Deltagarna kommer sedan få chansen att se barnen leta efter skatterna.

Tareq Taylor, känd kock och krögare från program som ´´Trädgårdsonsdag´´, kommer hålla i en workshop på stora scenen i Tivoliparken och mycket annat roligt händer under dagarna.

Ta med ditt barn och låt dem utveckla sina sinnen och lära sig om närodlade frukter och grönsaker den 6-7 september klockan 10:00-16:00.

 

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelFokus på tankens kraft på Fjälkestads Ridklubb
Nästa artikelMikael Kjellberg – en riktig ironman