Kristianstad
Glädje, dans, gemenskap och ännu mera dans! Detta är vad som erbjuds under somrarnas logdans på Bäckaskogs slott.

Varje år bjuder Kiaby Idrottsförening upp till logdans på Bäckaskog slott, i år från maj till september. Inom föreningen hjälps alla åt att ha hand om danskvällarna och såväl Kiaby IFs fotbollsspelare som engagerade och hjälpsamma volontärer är med och arrangerar. Det är en omtyckt och uppskattad tillställning med musik från en rad olika svenska dansband.

Långbord är uppradade längs kortsidorna i rummet och fullsatta av danssugna människor som umgås och har trevligt. Dansgolvet är naturligt placerat i rummets mitt och ger gott om yta att svänga runt i en dans eller två. Atmosfären förgylls av mysiga takbjälkar och ger en hemmatrevlig känsla. Det är en härlig och glädjespridande stämning som infinner sig hos de dansande paren. Stämningen hos besökarna är glad och positiv och det är stor variation av besökare i olika ålder. Här tillbringas nämligen kvällarna av allt från ungdomar till pensionärer och alla har samma önskan; att få ha en fin kväll tillsammans full av dans och gemenskap.

Ett besök på logdansen på Bäckaskog slott blir garanterat en trevlig kväll oavsett vem du är, ung eller gammal, man eller kvinna, stadsbo eller lantis. Missa nu inte årets sista logdans på Bäckaskog slott den 6 september!

 

Text & Bild: Linn Åström

Föregående artikelMikael Kjellberg – en riktig ironman
Nästa artikelPoppis loppis