Kristianstad
På Södertorg har det öppnat en ny, italiensk restaurang. Om det lockar med en tunnbottnad, italiensk pizza, en krämig pasta carbonara eller en söt tiramisu så är det Narins Pasta & Pizza man ska besöka.
Narin Yusein har 15 år i branschen och har varit en väldigt eftertraktad kock i Karlshamn, där han kommer ifrån. Han och hans sambo Neshe Syuleyman älskar italiensk mat för dess enkelhet och goda smaker, så att öppna en italiensk restaurang föll sig naturligt.
– Vi använder oss alltid av dagsfärska råvaror, och vi använder färsk pasta i alla våra pastarätter, säger Narin och ler. Det smakar helt enkelt godare!

På menyn finns det många läckra italienska rätter, och Narin är främst känd för sina otroligt goda pizzor. De har krispig, tunn botten och pålägg som bland annat mozzarella, parmesan, prosciutto, aubergin och bresaola. Till det kan man välja ett gott italienskt vin.
– Det bästa med att öppna eget är att man själv styr över menyn, säger Narin. Vi vill gärna ha säsongsbaserad mat, med lite mer fisk på sommaren till exempel.
– Vi erbjuder också dagens pizza eller dagens pasta, tillägger Neshe glatt. Och allt på vår meny kan beställas på takeaway.

Till sommaren planerar Narin och Neshe att öppna uteservering också, så att man kan njuta av en välsmakande pannacotta i friskluften på fridfulla Södertorg. Då ska det förhoppningsvis även finnas gelato på menyn, om allt går som de vill.

Besök Narins Pasta & Pizza, för en genuin smak av det italienska köket.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelRH Gruppen skräddarsyr din städning
Nästa artikelKristianstad 400 år